Heerlijk luchtige wafels

Een tijdje geleden kreeg ik een wafelijzer! En dan moeten er ook wafels gemaakt gaan worden…Echt een feestelijk ontbijt als je het mij vraagt! Je kunt er ook alle kanten mee op, eet deze wafels met jam, vers fruit (aardbeien met slagroom natuurlijk) of bak wat blauwe bessen mee.

Na een paar recepten uitgeprobeerd te hebben die wel lekker waren, maar niet geweldig vonden we dit recept! Het is een klein beetje meer werk door het apart kloppen van de eiwitten, goed te doen en zoveel lekkerder en luchtiger dan degene die we maakten zonder de opgeklopte eiwitten.

Wafels By Cookingdom
Wafels

Ingrediënten:

220 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
1 eetlepel suiker
1/2 theelepel zout
3 eieren, gescheiden
415 ml melk
120 ml zonnebloemolie

Bereiding:

1. Meng de bloem, bakpoeder, suiker en zout in een beslagkom. Klop ondertussen de eiwitten stijf. Meng de dooiers met de melk, roer dit door het bloemmengsel. Meng de olie er door heen en spatel als laatste rustig de stijfgeklopte eiwitten erdoor.
2. Vul je wafelijzer met een laagje beslag en bak totdat ze goudbruin zijn. Bestrooi met poedersuiker.

Wafels
(Gebaseerd op een recept van Mr Breakfast)

Smakelijk eten!

2 thoughts on “Heerlijk luchtige wafels

Geef een reactie