Romige bloemkoolsoep met bieslookolie

Ze zijn weer naar school en ook de sport is weer begonnen…en dan maak ik soep, romige bloemkoolsoep deze keer.

De tijden waarop getraind moet worden zijn niet altijd even handig met het eten, komt nog bij dat die pubers bijna altijd wel trek hebben. Soep vinden ze vaak lekker als snack voor het sporten.

Er zijn een paar favorieten die ik regelmatig maak zoals pastinaaksoep, aardappel prei soep met kip en heel populair oma’s Chinese tomatensoep!

Ik maakte een lijstje met soepen die ik deze herfst en winter wil gaan uitproberen en dit is de eerste. Hij is echt ontzettend lekker en romig ik zou hem veel vaker willen maken maar de kids vonden hem niet zo bijzonder…

Romige bloemkoolsoep By Cookingdom
Romige bloemkoolsoep

Ingrediënten:

1 ui, gesnipperd
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepels boter
1 grote bloemkool, in kleine roosjes gesneden
750 ml groentebouillon
250 ml water
125 ml melk
3 eetlepels kappertjes, goed drooggemaakt
zout en peper naar smaak

Voor de bieslookolie:

Klein handjevol bieslook, fijngesneden
4 eetlepels olijfolie

Bereiding:

  1. Verwarm een soeppan op middelhoog vuur. Verwarm de olijfolie en boter en bak hierin de ui totdat deze zacht wordt, zo’n 5 minuten. Voeg de bloemkoolroosjes en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 25 minuten zachtjes koken totdat de bloemkool gaar is.
  2. Terwijl de bloemkool kookt maak je de bieslook olie. Meng de olijfolie met de bieslook in een kleine foodprocesor, giet de olie daarna eventueel door een zeefje. Rooster de kappertjes in een kleine koekenpan met een beetje olijfolie totdat ze knapperig zijn, 2-3 minuten.
  3. Schep als de bloemkool gaar is de ene helft met de helft van de bouillon in de blender en de andere helft in een schaal. Voeg de helft van het water toe aan de blender en meng totdat de soep glad is. Giet terug in de pan en pureer de rest van de bloemkool met de andere helft van het water. Giet terug in de pan
  4. Verwarm op laag vuur, roer er de melk door. Breng op smaak met zout en peper. Schep er wat van de geroosterde kappertjes over en druppel er wat van de bieslook olie over.

Deze soep is ook erg lekker met de pangrattato!

Romige bloemkoolsoep
(Gebaseerd op een recept van How sweet it is)

Smakelijk eten!

Geef een reactie

Naast choco chip cookies verzamelt Cookingdom ook digitale cookies, vind je dit goed? meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten