Banoffee taart

Ben niet zo van de kerstrecepten, het liefst maak ik gewoon simpele gerechten die er feestelijk uitzien zoals deze banoffee taart!

Deze taart ziet er mooi uit, gelukkig is hij dus wel heel simpel te maken. De dulce de leche maken is eigenlijk nog het meeste werk, je kunt het blikje ongeopend zachtjes laten koken in een pan met water maar ik gebruik liever de oven manier, je kunt dan goed zien hoe donker de karamel al is!

Je maakt zelf een hele simpele karamelsaus van zoete gecondenseerde melk, de bodem bestaat uit koekjes en boter en banaan, slagroom en vlokken maken deze banoffee taart af!

Banoffee taart met dulche de leche
Banoffee taart

Ingrediënten:

1 blikje zoete gecondenseerde melk
250 gram roomboterkoekjes
125 gram boter, gesmolten
2 bananen, in plakjes
250 ml slagroom
2 eetlepels poedersuiker
chocolade vlokken

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 225 graden Celsius. Eerst maak je dulce de leche door de inhoud van het blikje zoete gecondenseerde melk in een ovenbestendige schaal te doen, plaats deze schaal in een ruimere ovenbestendige schaal. Dek de schaal met de melk goed af met aluminiumfolie en vul de onderste schaal met water tot de helft van de binnenste schaal. Verwarm dit 1,5 tot 2 uur in de oven totdat de karamel goudbruin is. Check tussendoor even of er nog genoeg water in de schaal zit. Haal uit de oven en roer goed door.
  2. Plet de koekjes in een plastic zak met een deegroller of maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Meng de gesmolten boter erdoor. Verdeel het mengsel in een cakevorm en duw goed aan met je vingers. Plaats de bodem nu in de koelkast totdat de karamel is afgekoeld.
  3. Giet de dulce de leche over de bodem en verdeel gelijkmatig, leg er de plakjes banaan op en plaats nog even in de koelkast. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker, schep deze op de banaan en bestrooi met de chocolade vlokken.

Smakelijk eten!

Geef een reactie