Gestoomde broodjes met varkensschouder

Nadat ik een varkensschouder geroosterd had wilde ik met de restjes nog gestoomde broodjes vullen. Deze steamed buns zijn super easy en ontzettend leuk om te maken en het ziet er grappig uit zo’n stoommandje vol broodjes!

Het deeg bleef wel een beetje plakkerig dus zorg voor voldoende bloem op je werkvlak en je handen. De hoisin saus koop ik altijd bij de toko, maar volgens mij is deze ook al gewoon te koop in de supermarkt.

Gestoomde broodjes met varkensschouder
Gestoomde broodjes met varkensschouder

Ingrediënten:

1 lente ui, fijngesneden
150 gram restjes gebraden varkensvlees, in kleine stukjes
2 flinke eetlepels zwarte bonen saus
1 eetlepel chilisaus
250 gram zelfrijzend bakmeel
200 ml melk
1 eetlepel sesamzaadjes, geroosterd

voor erbij,
sla
lente ui
rode peper
hoisin saus

Ingrediënten:

  1. Meng de lente ui met het varkensvlees en roer er de zwarte bonen saus en chili saus door.
  2. Meng de bloem met de melk tot een soepel deeg, voeg eventueel nog wat extra bloem toe als het deeg te plakkerig is. Maak er een rol van op een met bloem bestoven werkblad en verdeel in 8 gelijke stukken.
  3. Maak platte rondjes van een stukje deeg en schep hier een flinke theelepel van het vleesmengsel op. Vouw dicht en knijp samen, leg de broodjes met de naad naar beneden in een stoommandje, ieder broodje apart in een dubbel cupcake vormpje.
  4. Verwarm een pan met water en zet hier het stoommandje op, laat de broodjes  in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar en warm worden. Strooi er sesamzaadjes over. Serveer met de sla, fijngesneden lente ui, rode peper, hoisin saus en de overgebleven sesamzaadjes.

Mocht je nu geen overgebleven varkensschouder hebben dan is het ook heel lekker om deze broodjes te vullen met bacon en roerei.

Gestoomde broodjes met varkensschouder
(Gebaseerd op een recept van Jamie Oliver uit Bespaar met Jamie)

Smakelijk eten!

Geef een reactie