Aardappel preisoep met kip

Op woensdagochtend ga ik meestal even naar de markt en ik wilde deze keer een gegrilde kip kopen om een aardappel preisoep te maken. Geen gebraden kip te vinden daar! Gelukkig zit er in het centrum een poelier en daar kocht ik 2 heerlijke gegrilde kippen.

Deze soep viel goed in de smaak bij de rest van het gezin, van mijn dochter mocht ik deze iedere keer wel maken wanneer ik ging werken…en aangezien ze nog steeds liever heeft dat ik thuis blijf vond ik dat echt een super compliment!

Aardappel preisoep By Cookingdom
Aardappel preisoep

Ingrediënten:

1 eetlepel olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, uitgeperst
2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
handvol selderijblad, gehakt
2 preien, in dunne ringen
2 liter kippenbouillon
1/4 theelepel kurkuma
1 1/2 theelepel kerriepoeder
1 1/2 kg licht kruimige aardappelen, geschild in stukken
1 gegrilde kip, schoongemaakt vlees in stukjes
eventueel bieslook of peterselie

Bereiding:

1. Bak de ui en de knoflook 3 tot 4 minuten op middelhoog vuur in de olijfolie. Voeg dan de bleekselderij en de prei toe en bak 4 tot 5 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
2. Voeg het selderijblad, de bouillon, de kurkuma, de kerrie en de aardappels toe en breng aan de kook. Laat de soep een half uurtjes zachtjes koken totdat de aardappels gaar zijn.
3. Pureer de soep glad met een staafmixer of in de blender, doe de soep terug in een pan. Voeg de kip toe en verwarm nog even goed door. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi eventueel met wat bieslook of peterselie.

Aardappel preisoep met kip
(Gebaseerd op een recept uit Delicious februari 2014)

Eet smakelijk!

One thought on “Aardappel preisoep met kip

Geef een reactie