Kip met kerrie en kaneel

Dit recept voor kip met kerrie en kaneel maakte mijn moeder vroeger vaak en toen ik het laatst zelf klaarmaakte rook het nog net zo lekker als dat ik me herinner van toen. Mijn zoons allebei dol op kip-kerrie, vonden het ook heerlijk ruiken.

We aten de kip met lekker knapperig brood en een salade.

Kip met kerrie en kaneel
Kip met kerrie en kaneel

Ingrediënten:
2 eetlepels zonnebloemolie
1 ui, fijn gesnipperd
1 kilo kip braadstukjes
bloem
zout en peper
eetlepel kerriepoeder
kaneelstokje
bakgember en gembernat

Bereiding:
1. Bestrooi de kip met bloem. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui op middelhoog vuur. Leg de kip in de pan, bestrooi met zout, peper en kerriepoeder en bak ze rondom bruin. Wanneer de kip begint te kleuren doe je het kaneelstokje in de pan erbij en kun je er nog wat extra kerriepoeder over strooien.
2. Leg een deksel schuin op de pan en laat de kip in een half uurtje gaar worden op laag vuur. Doe er op het laatst een theelepel bakgember bij en wat vocht uit het potje. Het is vrij zoet dus proef eventueel even.
Serveer de kip met een lekker hard broodje om de saus op te dippen.

Smakelijk eten!

Geef een reactie