Gezouten pure chocolade popcorn

Popcorn is thuis heel makkelijk te maken…je hebt natuurlijk die bruine zakken die je in de magnetron stopt maar deze keer heb ik het over die maïskorrels die in een pan gepoft worden en daar maakte ik gezouten chocolade popcorn mee en ik gebruikte pure chocolade.

Je kunt je popcorn elke smaak geven, zo gek niet te bedenken of je vind het wel ergens op het web, erg lekker is ook kaneel popcorn.

Dus niets te doen van het weekend (wat ik me helemaal niet voor kan stellen) pof eens zelf je popcorn…of maak er een half uurtje voor vrij.

Gezouten chocolade popcorn, by Cookingdom
Gezouten chocolade popcorn

Ingrediënten:

1 eetlepel arachide olie
75 gram maiskorrels
115 gram pure chocolade, gehakt
3/4 theelepel fijn zeezout

Ingrediënten:

  1. Verwarm de olie en 3 maïskorrels in een kookpan met dikke bodem, wanneer de mais poft voeg je de rest van de maïskorrels toe. Doe de pan goed dicht en schud boven het vuur, wanneer het poffen bijna gestopt is haal je de pan van het vuur. Gooi de popcorn in een ruime schaal.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de chocola met een 1/2 theelepel zout in de magnetron, verwarm iedere keer 30 seconden totdat de chocola zacht is. Schenk de chocola over de popcorn en meng zodat alles goed verdeelt word.
  3. Verdeel de popcorn over de bakplaat en strooi er de rest van het zout op. Laat afkoelen totdat de chocola weer stevig wordt, ongeveer 1 uur.

Gezouten chocolade popcorn
(Gebaseerd op een recept van The kitchn)

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Gezouten pure chocolade popcorn
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie