Kokos noedels met pittige kip spiesjes

Deze 2 receptjes voor kokos noedels met pittige kip spiesjes, zaten al zolang tussen mijn papieren met ideeën en zomaar ineens vond ik dat het gemaakt moest worden…

In het originele recept werd er veel meer sambal en sriracha saus gebruikt, ik had al minder gebruikt bij het maken maar in het recept zelfs de hoeveelheden nog iets naar beneden gebracht. Extra sambal of hotsaus naar smaak toevoegen kan altijd nog!

De kokos noedels zijn heerlijk romig en de kip spiesjes zijn lekker zoet-pittig. ze passen mooi bij elkaar en het is jammer dat de kinderen niet heel erg van kokos houden anders stonden ze hier iedere week op het menu.

Kokos noedels met pittige kip spiesjes
Kokos noedels met pittige kip spiesjes
Ingrediënten:

Voor de kip:

50 gram lichte bruine basterdsuiker
30 ml rijstazijn
1 eetlepel sambal oelek
1 eetlepel vissaus
1 el zoete chilisaus
2 theelepels verse gember, geraspt
500 gram kipfilet of kippendijen

Voor de noedels:

300 gram noedels
1 blikje kokosmelk
3 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel sambal oelek
1 eetlepel vissaus
snufje zeezout
2 lente uitjes, grof gesneden
Klein handjevol basilicum blaadjes, grof gesneden
25 gram geraspte kokos
handjevol koriander, fijngesneden
partjes limoen

Bereiding:

  1. Leg 10 sate prikkers ruim een uur van tevoren in een bakje water. Meng de bruine suiker, rijstazijn, sambal oelek, vissaus, chillisaus en gember door elkaar in een schaal, schep de kip erdoorheen en laat een minuut of 10 staan. Rijg de kip aan de prikkers en zet even opzij.
  2. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ondertussen in een ruime pan op middelhoog vuur de kokosmelk, tomaten puree, sambal oelek, vissaus en een snuf zout. Breng aan de kook en laat een paar minuten zachtjes koken. Schep de uitgelekte noedels door de saus en meng er de helft van de lente-uitjes, basilicum blaadjes, kokos en koriander door.
  3. Gril ondertussen de kip in een grillpan of grill aan beide kanten goudbruin. Verdeel de noedels over 4 borden, leg er de spiesjes naast en verdeel er de rest van de lente-ui, basilicum, koriander en kokos over. Schenk er naar smaak eventueel nog wat extra hotsaus over

Kokos noedels met pittige kip spiesjes
(Gebaseerd op een recept van Shutterbean, hier en hier)

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Kokos noedels met pittige kip spiesjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie