Lamskoteletjes met pesto

Als je me ergens voor wakker zou kunnen maken qua eten zou dat voor deze lamskoteletjes met pesto kunnen zijn. Niet in het echt natuurlijk, want ik ben niet te genieten als ik wakker gemaakt word.

Lamskotelet is denk ik wel mijn lievelingsvlees, ze moeten dan wel goed klaargemaakt zijn. Voor je het weet zit je schoenzolen op een stokje te eten die helemaal nergens meer naar smaken en dat is zo zonde van dit mooi stukje vlees.

Er zijn veel recepten te vinden voor het klaar maken van lamsvlees, ik probeerde het simpel te houden zodat je je toe kunt leggen op het grillen van deze koteletjes.

Lamskoteletjes met pesto, by Cookingdom

Ingrediënten:

Voor de pesto:
blaadjes van 1 basilicum plantje
50 gram pijnboompitten, geroosterd
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
1 teentje knoflook, geschild
olijfolie

8 lamskoteletjes

Bereiding:

  1. Maak de pesto door alle ingrediënten behalve de olijfolie, fijn te maken in een vijzel of een keukenmachine. Voeg dan langzaam de olijfolie toe totdat de pesto de gewenste dikte heeft. Voor dit recept mag de pesto wat dunner zijn. Breng op smaak met peper en misschien nog wat zout.
  2. Wrijf de lamskoteletjes in met de pesto (je hebt waarschijnlijk niet alle pesto nodig) en laat de smaken even intrekken. Verwarm ondertussen de grillpan voor totdat deze goed heet is, bak hierin de koteletjes zo’n 2 tot 2,5 minuut per kant.

Deze lamskoteletjes met pesto zijn lekker met een salade en gebakken of gekookte aardappeltjes.
Je kunt natuurlijk ook kant en klare pesto kopen, maar echt die kan niet op tegen simpele zelfgemaakte!
Draai de koteletjes slechts eenmaal om in de grillpan zodat je mooie bruine streepjes krijgt. Je kunt ze ook goed grillen op een tafelgrill of natuurlijk gebruiken voor bij de gourmet.

Lamskoteletjes met pesto, by Cookingdom

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Lamskoteletjes met pesto
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Geef een reactie