Drie heerlijke Tex Mex snacks

Nadat ik vorige maand  enchilada’s met kip maakte die erg goed in de smaak vielen moest ik nog iets lekkers bedenken met de spullen uit de doos van Santa Maria Tex mex….Het werden drie heerlijke Tex Mex snacks die een onderdeel waren van een een tafel vol met Mexicaanse hapjes!

Het werd echt zo’n gezellig weekend diner met de familie, Mexicaans eten is altijd net een feestje en er is voor iedereen iets lekkers!

Tex Mex snacks, byCookingdom

Natuurlijk bleef het niet bij enkel knapperige garnalen, gevulde pepers en mini taco tubs met pico de gallo en feta. De Tex Mex snacks werden aangevuld met Nacho chips met kaas uit de oven en dip sausjes.

Tex Mex snacks, by Cookingdom

Guacamole kan ook niet ontbreken en ik maakte deze met de guacamole dip mix van Santa Maria en één van mijn zoons zette even een muziekje voor me op dat ik nu niet meer uit mijn hoofd krijg…Luister op eigen risico 🙂 De guacamole was trouwens erg lekker met de mix erdoor!

Tex Mex snacks, by Cookingdom

De krokante garnalen maakte ik met de seasoning mix voor crispy chicken! Ik serveerde de garnalen met sla en een partje limoen, de garnalen waren echt zo op! Die ga ik zeker nog vaker maken.

Tex Mex snacks, by Cookingdom

De jalapenos vulde ik met een zachte wit schimmelkaas, die een beetje aan brie doet denken. Verslavend lekker door het pittige en romige van deze snacks.

Tex Mex snacks, by Cookingdom

Ingrediënten:

Voor de gevulde jalapenos:
6 jalapenos
100 gram zachte kaas, ik gebruikte Brillat Savarin
50 gram geraspte kaas, Cheddar of belegen Goudse.

Voor de crispy garnalen:
250 gram garnalen, zonder staart en schoongemaakt.
1 eetlepel olie
1/2 zakje seasoning mix voor crispy chicken
bladsla
limoen in partjes

Voor de salsa taco tubs:
1 doosje mini taco tubs van Santa Maria Tex Mex
1 portie pico de gallo
100 gram feta
eventueel fijngesneden pepers en koriander

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 225 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Voor de gevulde jalapenos snijdt je ze over de lengte doormidden en verwijder je alle zaadlijsten en pitjes. Vul iedere helft met een klein plakje van de zachte kaas en strooi er wat geraspte kaas over. Bak ook deze in de oven, zo’n 10 minuten totdat de kaas begint te bubbelen en kleuren.
  3. Voor de crispy garnalen meng je de garnalen met de olie en het halve zakje seasoning mix voor crispy chicken. Plaats de garnalen op de bakplaat en bak deze ongeveer 7 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Serveer met de sla en de partjes limoen.
  4. Verwarm de mini taco tubs 5 minuten in de oven en vul met de pico de gallo. Verkruimel de feta erover en strooi er naar smaak nog extra pepers en koriander over.

Dit was de eerste keer dat ik Brillat Savarin kocht en proefde. Hij is zacht en romig en erg geschikt als vulling voor deze pittige groene pepers. Vervang deze eventueel door een zachte room brie of camembert.

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Drie heerlijke Tex Mex snacks
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie