Honeycomb, hoe maak je dat?

Honeycomb, wat is dat eigenlijk? Heel simpel…een mix van stroop, suiker en baksoda. Meer heb je niet nodig om deze geweldige lekkernij te maken. Je kunt natuurlijk ook nog een snuf zout toevoegen om gezouten karamel te maken!

Ik zag dit laatst op tv en vond het zo leuk om te zien dat het goedje begon te bubbelen nadat je de baksoda erbij deed. Het eindresultaat is dan ook een soort harde karamel vol luchtbelletjes, als honingraat, vandaar dus ook de naam. Een andere naam voor dit is hokey pokey, grappig vond ik dat.

Je kunt het gebruiken om je taart of ijs mee te versieren, of je kunt de stukjes in gesmolten chocolade dopen…Maar pas op, eigenlijk is dit spul gewoon te lekker!

Honeycomb, hoe maak je dat? By Cookingdom
Honeycomb

Ingrediënten:

Olie om in te vetten
80 gram boter
160 gram suiker
80 gram golden syrup
2 theelepels baksoda

Bereiding:

  1.  Vet een vierkant bakblik van ongeveer 20×20 cm in met wat olie. Doe de boter, suiker en golden syrup in een pan met dikke bodem. Laat op middelhoog vuur de suiker smelten en zet het vuur daarna hoger zodat het stevig begint te borrelen.
  2. Blijf het mengsel koken totdat het een goudbruine kleur krijgt, dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Draai de pan een beetje rond zodat het gelijkmatig kleurt. Als er suiker aan de kant van de pan blijft plakken kun je dit voorzichtig weghalen met een kwastje met water.
  3. Haal de pan van het vuur en roer er met een garde snel de baksoda door het suikermengsel. Giet het mengsel gelijk in het bakblik en roer hier niet meer in, pas op dit is heel heet. Laat helemaal afkoelen en breek het daarna in stukken.

In plaats van golden syrup die ik kocht bij de toko kun je ook ahorn siroop of honing gebruiken voor dit recept.

Je kunt de honeycomb wel een week of langer bewaren in een luchtdicht afgesloten bak.

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Honeycomb
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

3 thoughts on “Honeycomb, hoe maak je dat?

Geef een reactie