Gefrituurde courgette bloemen gevuld met ricotta

Al jaren wil ik gefrituurde courgette bloemen maken en dit jaar had ik eindelijk mijn bloemen uit eigen tuin met dank aan de AH moestuintjes!

Gefrituurde courgette bloemen gevuld met ricotta, by Cookingdom

Dit is weer eens een recept van Jamie Oliver en deze gevulde courgette bloemen waren ontzettend leuk om klaar te maken maar het opruimen erna was wat minder…

De bloemen werden gevuld met ricotta, munt en rode peper en zijn echt belachelijk lekker. Ik hoop dat ik nog veel meer bloemen krijg aan mijn courgette planten!

Gefrituurde courgette bloemen gevuld met ricotta, by Cookingdom

Ingrediënten:

100 gram ricotta kaas
snuf nootmuskaat
een beetje Parmezaanse kaas
rasp van 1 citroen
blaadjes van een paar takjes munt, fijngesneden
1/2 rode peper fijngesneden, of meer naar smaak
zeezout en peper
100 gram zelfrijzend bakmeel
175 ml droge witte wijn
4 courgette bloemen
Olie om te frituren
peterselie
citroen partjes

Bereiding:

  1. Meng de ricotta in een schaaltje met de nootmuskaat, Parmezaanse kaas, citroenrasp, munt en rode peper. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Maak een beslag door het zelfrijzende bakmeel met een snufje zout te mengen met de witte wijn. Roer dit tot een glad beslag dat je vinger bedekt, voeg eventueel wat extra meel of wijn toe zodat het de juiste dikte krijgt.
  3. Maak de bloemen voorzichtig open en haal de stampers eruit. Vul de bloemen met een theelepeltje en vouw ze voorzichtig dicht.
  4. Verwarm de olie in een frituurpan of diepe pan tot 180 graden Celsius. Dip de gevulde courgette bloemen helemaal in het beslag en laat een beetje uitlekken. Plaats voorzichtig in het hete vet en dip dan de volgende in het beslag. Maak de pan niet te vol.
  5. Laat de bloemen ongeveer 2 minuten per kant bakken totdat ze goudbruin en krokant zijn. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout en peper en serveer met citroen en fijngesneden peterselie.

Gefrituurde courgette bloemen gevuld met ricotta
(Gebaseerd op een recept van Jamie Oliver)

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Gefrituurde courgette bloemen gevuld met ricotta
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Geef een reactie