Ontbijt en ijs met Zonnatura roasties

Zo leuk, ik mag weer meedoen met een insiders actie! Deze keer van Uit Pauline’s keuken en Zonnatura roasties. Het werd een verwen ontbijt en ijs wat ik maakte deze keer.

De bedoeling is dus dat we een verwen ontbijt en een snack maken met de Zonnatura roasties. Ik had echt ontzettend veel ideeën voor de snack…ik wilde graag een ijsje maken met fruit, kokos en roasties. En mijn ijslollies moesten een tropisch tintje krijgen.

Ontbijt en ijs met Zonnatura roasties, by Cookingdom

Voor het verwenontbijtje moest ik even iets langer nadenken. Eigenlijk wilde ik graag iets bakken… Ik besloot toch te gaan voor een heerlijke rijstepap met gekarameliseerde banaan en flink wat appel en kaneel roasties voor crunch.

Ontbijt en ijs met Zonnatura roasties, by Cookingdom

Natuurlijk zijn de roasties ook heerlijk over de yoghurt en ik weet zeker dat je er ook een zalige crumble mee kan maken!

Voor de rijstepap met gekarameliseerde bananen en roasties:

Ontbijt en ijs met Zonnatura roasties, by Cookingdom

Ingrediënten:

120 gram dessertrijst
500 ml melk
2 eetlepels vanillesuiker, of 2 eetlepels gewone suiker en het merg van een vanillestokje
snuf zout
klontje boter
2 eetlepels bruine suiker
1 banaan, in plakjes
Roasties appel en kaneel

Bereiding:

  1. Kook de dessertrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (of zoals hier beschreven). Laat de rijst afkoelen. Bekleed ondertussen kleine koffiekopjes of andere ronde bakjes met een laagje plasticolie. Vul met de rijst en duw een beetje aan. Zet een nachtje in de koelkast.
  2. Wanneer je het ontbijt klaar gaat maken verwarm je de boter met de bruine suiker in een koekenpan en bak hierin de banaan op middelhoog vuur totdat de suiker begint te karamelliseren, ongeveer 10 minuten.
  3. Keer ondertussen de kopje met rijstepap om op een schoteltje. Schep hier de banaan en karamel op en bestrooi royaal met de roasties appel en kaneel.

Voor het kokos ijsje met fruit en roasties:

Ontbijt en ijs met Zonnatura roasties, by Cookingdom

Ingrediënten:

150 ml kokos yoghurt
beetje fruit, bv plakjes banaan, framboos, kersen, mango, kiwi, in kleine stukjes
Zonnatura roasties, vanille en cashewnoot

Bereiding:

Giet een beetje yoghurt in een ijslolly vormpje. Leg hier wat fruit op in kleine stukjes, giet er dan weer wat yoghurt op. Nog wat fruit en een beetje yoghurt. Vul het laatste stukje van het vormpje aan met de roasties en duw wat aan zodat de roasties vast blijven zitten. Zet een nacht in de koelkast en geniet.

Met mijn ijslolly vormpjes van de IKEA kon ik er 3 maken met 150 ml yoghurt. Natuurlijk kun je ook gewone yoghurt of vanille yoghurt gebruiken.

Ik vond de roasties heel erg lekker! Niet te zoet en goed knapperig. De appel en kaneel roasties zijn mijn favoriet, hier zitten stukjes gedroogde appel in en je proeft de kaneel echt goed.

Het was een leuke uitdaging van Zonnatura en uit Paulines keuken!

Smakelijk eten!

Geef een reactie