Caprese kip in de koekenpan

Het is een klassieker natuurlijk de combi van tomaat, mozzarella en basilicum! En deze keer wilde ik er een caprese kip mee maken…

Ik maakte al eens aubergines gevuld met mozzarella en tomaat en regelmatig eten we ook een salade caprese, alhoewel mijn dochter enkel de mozzarella eet en mijn middelste alleen de tomaten…
Caprese kip in de koekenpan, by Cookingdom

De laatste tijd eten wij zoveel gerechten met kip…kip is natuurlijk ook zo veelzijdig door de neutrale smaak, je kunt er echt alle kanten mee op. Maar deze kip caprese was toch wel een van de lekkerste kip gerechten die we de afgelopen weken gegeten hebben, komt bij dat het een lekker simpel en snel recept is. Met een frisse salade en wat gebakken aardappeltjes heb je zo een compleet avondmaal.

Ingrediënten voor de caprese kip in de koekenpan:

2 kipfilets, gehalveerd
zout en peper
olijfolie
3 tenen knoflook, fijngesneden
2 stevige tomaten
10 grote basilicum blaadjes
125 gram mozzarella, in plakken

Bereiding van de caprese kip in de koekenpan:

  1. Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de kipfilets gaar en bruin, ongeveer 10 minuten per kant.
  2. Verhit in een kleine koekenpan nog een scheutje olijfolie, voeg de knoflook en de tomaten toe en laat op laag vuur zacht worden, ongeveer 5 minuten. Roer er de basilicum blaadjes door.
  3. Leg op ieder stuk kip 1 of 2 plakken tomaat en leg op ieder stuk tomaat een plakje mozzarella. Verdeel de rest van de tomaat over de pan. Leg nu een deksel op de pan zodat de mozzarella smelt.

Garneer de kip met nog wat extra basilicum blaadjes.
De volgende dag maakte ik een broodje kip caprese met de restjes en dit was echt zo lekker!

Caprese kip in de koekenpan, By Cookingdom

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Caprese kip in de koekenpan
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Geef een reactie