Geroosterde aubergine caprese 

Beetje vreemde groente vind ik dat altijd aubergine, wel lekker hoor en zeker in deze geroosterde aubergine caprese!

Salade caprese is een favoriet hier en die smaken gecombineerd met geroosterde aubergine en dan warm is eens iets anders.

Je vult de ingesneden aubergines met mozzarella en basilicum en je gaart ze in een heerlijke tomatensaus.

Geroosterde aubergine, By Cookingdom
Geroosterde aubergine

Ingrediënten:

1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook, gesnipperd
paar takjes basilicum, steeltjes fijngesneden
1 blik cherry tomaatjes (400g)
1 eetlepel zongedroogde tomaatjes, fijngehakt
1 theelepel honing
paar takjes tijm, alleen de blaadjes
2 aubergines
1 balletje mozzarella, in dunne plakken
15 gram broodkruimels
15 gram Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding:

  1. Verhit een scheutje olijfolie in de pan, laat hierin de knoflook en steeltjes van de basilicum een minuutje zacht worden. Voeg de 2 soorten tomaten toe, honing, het meeste van de tijm blaadjes en zout en peper naar smaak. Laat de saus ongeveer 5 minuten zachtjes sudderen.
  2. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Maak 6 diepe inkepingen in de aubergines, snijdt ze niet door! Bestrooi de binnenkant met zout en peper en stop in iedere inkeping een blaadje basilicum en een plakje mozzarella.
  3. Schenk de tomatensaus in een schaal of in 2 kleinere schaaltjes en leg de aubergines erin. sprenkel er nog een beetje olijfolie over, dek de schaal goed af met aluminiumfolie. Bak ongeveer 50 minuten tot een uur in de voorverwarmde oven.
  4. Meng de broodkruimels met de kaas en een beetje tijm. Verwijder de folie en bestrooi de aubergines met het brood/kaas mengsel. Bak de aubergines nog ongeveer 15 minuten. Je kunt controleren of ze gaar zijn door een prikker in het dikste gedeelte te steken, dit moet zacht zijn. Strooi er de basilicum blaadjes over.

Lekker met knapperig brood en een frisse salade.

Geroosterde aubergine caprese 
(Gebaseerd op een recept uit Goodfood februari 2014)

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Geroosterde aubergine caprese
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Geef een reactie

Naast choco chip cookies verzamelt Cookingdom ook digitale cookies, vind je dit goed? meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten