Geroosterde groenten rolletjes met ricotta

Geroosterde groenten rolletjes met ricotta, by Cookingdom

Doordat ik al mijn recepten die in de smaak vallen bewaar op mijn blog valt het vaak later pas op dat er perioden zijn dat ik een bepaald product vaak gebruik. Zo is er op het moment de ricotta die ik overal in stop. Ook in deze geroosterde groenten rolletjes van courgette, aubergine en paprika zit deze kaas.

Ik had dit soort rolletjes al vaker voorbij zien komen maar nu ik in mijn ricotta fase zit moesten deze gewoon gemaakt worden. Natuurlijk moeten ook mijn courgettes op. Het is eigenlijk een heel simpel gerecht, alleen het grillen van de groenten kost wat tijd en het oprollen is even een dingetje. Na een paar keer oefenen werden ze al mooier en ook de niet zo mooi opgerolde waren ontzettend lekker.

Ingrediënten voor de geroosterde groenten rolletjes met ricotta:

olijfolie
2 courgettes
2 aubergines
3-4 geroosterde paprika’s uit een pot
100 gram ricotta
klein handjevol, basilicumblaadjes, fijngesneden
1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
pijnboompitten, geroosterd

Bereiding van de geroosterde groenten rolletjes met ricotta :

  1. Snijdt de courgettes en aubergines in de lengte ieder in ongeveer 6 plakken. Bestrijk deze met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Gril de plakken ongeveer 3 minuten per kant totdat ze zacht zijn. Laat de plakken even afkoelen.
  2. Snijdt de paprika’s ondertussen in ongeveer even lange repen als de andere groenten. Meng de ricotta met de basilicum en de geraspte kaas.
  3. Leg een aubergine plak neer en smeer hier een klein beetje ricotta over. Leg er nu een courgette reep op, smeer hier weer wat ricotta over uit. Leg er dan de reep paprika op en rol voorzichtig op. Zet vast met een prikker.
  4. Zet de rollen op een bord, sprenkel er een beetje olijfolie over en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten. Strooi er eventueel nog wat basilicumblaadjes over.

Ik roosterde mijn groenten op een tafelgrill bekleed met aluminiumfolie, dit werkte heel fijn.
Je kunt ook pesto door de ricotta roeren, ongeveer 2 eetlepels. Wel de basilicum en kaas weglaten dan.

Geroosterde groenten rolletjes met ricotta
(Gebaseerd op een recept uit de Goodfood)

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Geroosterde groenten rolletjes met ricotta
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie