Rode paprikasoep met yoghurt en spek

Rode paprikasoep met yoghurt en spek, by Cookingdom

De kleur van deze rode paprikasoep is geweldig! De smaak is licht zoet en het zure van de yoghurt maakt deze soep echt af. Natuurlijk is het zoute van de spek ook erg lekker erbij.

Toch wel fijn dat het soepseizoen weer is begonnen, in de zomer heb ik toch net iets minder zin om soep te maken en te eten. De herfst is toch wel mijn favoriete seizoen voor soep, er is zoveel te vinden op de markt om heerlijke gevulde soep mee te maken. We beginnen wel met een heel simpel soepje, een uitje en flink wat paprika zorgt voor een heerlijk smaak. En elke soep heeft wat versiering nodig vind ik. De toppings maakt deze soep helemaal af.

 

Ingrediënten voor de rode paprikasoep met yoghurt en spek:

25 gram boter
2 uien, fijngesneden
6 rode paprika’s in reepjes
1 liter vleesbouillon
8 plakjes Zeeuwse spek
2 eetlepels fijngesneden peterselie
150 ml Griekse yoghurt

Bereiding van de rode paprikasoep met yoghurt en spek:

  1. Smelt de boter in een soeppan en bak hierin de uien zachtjes ongeveer 5 minuten. Voeg de paprika reepjes toe en bak ze met de deksel op de pan ongeveer 30 minuten totdat ze zacht zijn.
  2. Giet de bouillon in de pan en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Bak ondertussen in een koekenpan het spek krokant en laat afkoelen op een bord met keukenpapier.
  3. Meng het spek samen met de peterselie door de Griekse yoghurt. Pureer de soep met een staafmixer, breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de soep over 4 komen en schep er een lepel van de yoghurt op.

Ik maakte voor mijn bugles vulling dikke yoghurt en deze gebruikte ik ook voor mijn soep, gewone Griekse yoghurt werkt natuurlijk ook.
Ik probeer mijn soep altijd een dag van te voren te maken en ook in dit geval smaakte de soep een dag later nog lekkerder.

Rode paprikasoep met yoghurt en spek
(Losjes gebaseerd op een recept uit de Delicious)

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
recipe image
Recipe Name
Rode paprikasoep met yoghurt en spek
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Geef een reactie