Risotto met chorizo, venkel en bier

Risotto met chorizo, venkel en bier, by Cookingdom

En ineens had ik de smaak te pakken en maakte ik nog maar eens risotto. Het roeren in een pan en het geduldig wachten totdat de rijst precies is zoals je hem wil hebben vind ik heerlijk relaxed. En in deze risotto met chorizo, venkel en bier zit eigenlijk alles waar ik op dit moment nogal dol op ben.Normaal maak ik eigenlijk bijna altijd mijn zeer geliefde risotto met zoete aardappel en iedereen is daar dol op. Deze risotto met chorizo werd ook helemaal goedgekeurd en mijn 2 geheelonthouders proefden weinig van het bier.

Wat heb je nodig voor de risotto met chorizo, venkel en bier :

 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 kleine ui, gesnipperd
 • 150 gram chorizo, in stukjes
 • 1 teentje knoflook, geperst
 • 1 liter kippenbouillon
 • 300 gram risottorijst
 • 1 venkelknol , in reepjes en bewaar het blad
 • 200 ml bier
 • Parmezaanse kaas, geraspt

Hoe maak je de risotto met chorizo, venkel en bier :

 1. Verhit de olijfolie op halfhoog vuur in een ruime pan en bak hierin de ui en chorizo ongeveer 3 minuten totdat de ui zacht begint te worden, voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten.. Breng in een andere pan de bouillon zachtjes aan de kook.
 2. Doe de rijst en venkel in de pan bij de chorizo en roer even goed door. Zet het vuur hoog en schenk het bier erbij. Roer tot het bier verdampt is. Zet het vuur weer halfhoog, voeg nu steeds soeplepels van de bouillon toe en blijf roeren totdat de meeste bouillon is opgenomen. Voeg dan weer een deel van de bouillon toe. Herhaal dit tot alle bouillon is toegevoegd en de rijst nog enigszins bite heeft maar toch zacht is.
 3. Roer er geraspte Parmezaanse kaas door en breng op smaak met zout en peper. Laat de risotto even rusten met de deksel op de pan. Verdeel over 4 borden en strooi er wat van het venkelblad over.

De inspiratie voor de risotto met chorizo, venkel en bier

Ik vond dit recept in een reclame voor een biermerk.

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
recipe image
Recipe Name
Risotto met chorizo, venkel en bier
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie