Pittige pompoensoep met appel en chorizo

Pittige pompoensoep met appel en chorizo

Deze pittige pompoensoep is heel simpel maar de appel en chorizo toppings maken deze soep toch speciaal!

Nooit gedacht dat zoete appel en pittige chorizo zo’n perfecte combi zouden zijn. De pompoensoep is kruidig en ook een beetje pittig en dit allemaal bij elkaar is gewoon zo lekker.

Natuurlijk had ik al eerder pompoensoep gemaakt maar deze groente is zo veelzijdig dat ik steeds nieuwe ideeën voor heerlijke soepjes vind maar natuurlijk ook voor andere gerechten. Ermee bakken wil ik ook nog steeds eens doen, maar ik weet nog niet precies wat ik dan wil bakken met pompoen…Dus voor nu houden we het even bij een soepje met pompoen en heerlijke toppings.

Pittige pompoensoep met appel en chorizo

Wat heb je nodig voor de pittige pompoensoep met appel en chorizo :

  • 1 pompoen, zaad verwijdert en in kwarten
  • 2 eetlepel boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 gedroogde chipotle peper, fijn gesneden
  • 1/2 theelepels chili poeder
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 liter kippenbouillon
  • zout en peper
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 appel, in blokjes
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 250 gram chorizo, in blokjes

Hoe maak je de pittige pompoensoep met appel en chorizo:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Leg de stukken pompoen op een bakplaat en plaats deze ongeveer 45 minuten in de oven. Laat een beetje afkoelen en pureer in de keukenmachine tot een moes, voeg eventueel een klein beetje water toe. Zet even opzij.
  2. Smelt in een soeppan 1 eetlepel van de boter op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak totdat deze zacht is, ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak deze even mee. Voeg de chipotle peper, chili poeder, paprikapoeder, komijnpoeder en oregano toe en bak totdat het begint te ruiken.
  3. Voeg dan de pompoenpuree en de kippenbouillon toe en roer goed door. Laat 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de kokosmelk toe en laat nog even goed warm worden.
  4. Maak ondertussen de topping voor de soep.  Verwarm de rest van de boter in een koekenpan, meng de appel met de bruine suiker en bak dit tot het gaat karameliseren. Zet even opzij op een bordje, maak de pan schoon en bak de chorizo totdat deze knapperig wordt.
  5. Schep de soep in een kom en schep er wat van de appel en chorizo over. Strooi er eventueel nog wat fijngesneden koriander over.

Ik kan me goed voorstellen dat je geen gedroogde chipotle pepers in huis hebt, gebruik dan gewoon wat extra chili peper.
De chorizo olie is ook erg lekker om een paar druppeltjes van op de soep te doen, de kleur is ook zo mooi bij de pompoensoep 🙂

De inspiratie voor de pittige pompoensoep met appel en chorizo

De inspiratie voor deze soep vond ik op half baked harvest en bekijk vooral de prachtige foto’s van deze soep in een uitgeholde pompoen.

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
recipe image
Recipe Name
Pittige pompoensoep met appel en chorizo
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)

Geef een reactie