December 2016 by Cookingdom

December 2016

En nu is december 2016 ook alweer bijna voorbij en gaan we aan 2017 beginnen. Eigenlijk is dat gewoon niet te bevatten toch? December was een drukke maand met veel uitjes en leuke dingen.

Op 5 december gingen we gourmetten en ik bestelde de sint gourmet box bij de Albert Heijn. Wel een grappig concept, veel dingen moesten toch nog zelf gemaakt worden, zoals bijvoorbeeld de sausjes en de kruidenboter. Echt een box voor als je wel dingen wilt klaarmaken maar geen zin hebt om er teveel over na te hoeven denken.

Ook ging ik lekker lunchen met collega’s  en vrijwilligers van mijn werk.

We gingen nog een dagje naar Duitsland en naar de kerstmarkt. De kerstmarkt in Düsseldorf is erg gezellig en belachelijk druk. Er hangt wel een prettige sfeer en de service in de kraampjes is zo efficiënt dat je ondanks de drukte nergens echt lang hoeft te wachten. We hadden ook prachtig weer en dat hielp natuurlijk ook mee!
December 2016

Natuurlijk was er ook zelfgemaakte warme chocolademelk en we verdronken de chocolade gingerbreadman!

Rond de kerst stond het glazen huis in Breda, we hadden vorig jaar al met vrienden afgesproken om daar te gaan kijken. Natuurlijk gingen we ook gelijk gezellig een hapje eten.

Mijn receptje voor de tarte soleil werd geplaatst in een E-book van Boursin, vond het echt heel bijzonder om mijn blog daar tussen te zien staan.

Met de kerst maakte ik veel lekkere dingen, zoals mijn bietenspread, stoofvlees en pulled pork om gezellig samen te delen met familie. Ik vind het altijd ideaal om met de kerst dingen te maken die ik vaker maak zodat ik zeker weet dat alles lukt en het in de smaak valt! We maakten ook de soesjes toren van de Albert Heijn en die was leuk!

In mijn keuken december 2016:

  • Een aantal nieuwe kookboeken, genoeg inspiratie dus
  • kastanjepuree, weet nog niet wat ermee te maken…
  • Yes! een prachtige Le Creuset pan als kerstcadeau
  • Ook nog een meelzeef en een prachtig schaaltje

Dan nu op naar 2017! Er moeten echt weer wat kilo’s af, dus ik ben van plan om gezonde gerechten te gaan maken en hopelijk komen ze dan ook op mijn blog. Na al die koekjes en zoetigheid van de afgelopen maand is dat ook zeker nodig voor wat variatie op mijn blog.

Maar eerst heb ik nog lekker een weekje vrij om bij te komen van de feestdagen en lekkere gezonde gerechten te gaan zoeken zodat we 2017 vol goede moed kunnen gaan beginnen!

Hebben jullie nog goeie voornemens voor 2017?

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Geef een reactie