Bonen stoofpotje met groene bladgroenten

Bonen stoofpotje met groene bladgroenten

Met dit winterse weer zijn stoofpotjes ideaal en als je eens een keer iets anders wil dan een stoofschotel met vlees zijn bonen echt ideaal! Dit bonen stoofpotje met groene bladgroenten houdt het midden tussen een stevige bonensoep en stoofgerecht met lekker veel saus 🙂

Bonen stoofpotje met groene bladgroenten, by Cookingdom
Ik gebruikte aduki bonen in dit stoofgerecht maar gebruik gewoon gedroogde bonen die je in huis hebt of graag eet en pas de tijden aan. Sommige bonen moet veel langer weken en andere misschien wel helemaal niet.

Begin een dag van te voren met dit recept als je je bonen moet weken.

Wat heb je nodig voor het bonen stoofpotje met groene bladgroenten:

 • 2 eetlepels olijfolie
 • 2 anchovies, fijn gesneden
 • 1/2 theelepel rode peper vlokken
 • 2 plakjes bacon, fijngesneden
 • 1 ui, gesnipperd
 • zout en peper
 • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
 • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
 • 350 gram geweekte aduki bonen
 • 1 liter kippenbouillon
 • 1 korst van Parmezaanse kaas
 • paar handenvol spinazie
 • paar handenvol rucola

Hoe maak je het bonen stoofpotje met groene bladgroenten:

 1. Verwarm een ruime pan op middelhoog vuur met de olijfolie. Voeg de anchovies en de helft van de rode peper toe. Roer totdat de anchovies is gesmolten in de olie. Voeg de bacon, ui, zout en peper en paprikapoeder toe en roer door. Laat zachtjes bakken totdat de uien zacht beginnen te worden. Roer er de knoflook door en laat nog een minuutje bakken.
 2. Voeg nu de bonen, bouillon en de kaaskorst toe. Breng aan de kook en laat daarna op laag vuur zachtjes pruttelen totdat de bonen uit elkaar beginnen te vallen en het meeste vocht is opgenomen, ongeveer 1,5 half uur. Als de bonen te droog worden en nog niet gaar zijn voeg je wat extra water toe.
 3. Roer er de spinazie en rucola door en de rest van de rode peper vlokken. Laat de groenten even slinken. Breng op smaak met zout en peper en eventueel meer rode peper. Serveer met extra Parmezaanse kaas en knapperig brood.

Natuurlijk kun je ook andere groene bladgroenten gebruiken zoals bijvoorbeeld babyboerenkool of een andere stevige sla soort.

De inspiratie voor het bonen stoofpotje met groene bladgroenten

Dit recept stond al heel lang op mijn to make lijstje. Ik had het gevonden op How sweet it is, ik gebruikte ingredienten die ik in huis had.

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
recipe image
Recipe Name
Bonen stoofpotje met groene groenten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie