Zelfgemaakte pindakaas met chocola

Zelfgemaakte pindakaas met chocola, een snufje zeezout en wat cashewnoten. Echt heel simpel om te maken met een keukenmachine.

Ik maakte zelf pindakaas voor de foodblogswap van deze maand. Voor de foodblogswap maak je iets van een andere blog en iemand anders maakt weer iets van jouw blog. De blog Mamma’tje van alles van Willeke waar ik deze maand iets van mocht koken heeft niet alleen maar recepten erop staan, maar ook allerlei tips over zuinig leven en het reilen en zeilen van een gezin met 4 kinderen. Heel leuk om daar eens rond te kijken.

Omdat ik al heel lang een keer pindakaas wilde maken koos ik voor dit simpele recept. Natuurlijk gaf ik er een eigen draai aan door er een snuf zeezout en een beetje pure chocolade aan toe te voegen.

Je zelfgemaakte pindakaas kun je goed bewaren in de koelkast of door je havermout roeren….

Zelfgemaakte pindakaas met chocola

 

Wat heb je nodig voor de zelfgemaakte pindakaas met chocola:

  • 50 gram cashewnoten
  • 100 gram pinda’s
  • snuf zout
  • eventueel scheutje olie
  • 20 gram pure chocolade, geraspt

Hoe maak je de zelfgemaakte pindakaas met chocola:

  1. Doe de cashewnoten en de pinda’s in een keukenmachine en laat draaien totdat je een pasta hebt, dit heeft wel even tijd nodig vooral als je een mooie gladde pindakaas wil hebben. Voeg eventueel een klein beetje olie toe als je pasta te stevig blijft.
  2. Als de pasta fijn genoeg is naar je zin voeg dan een het zout en de chocolade toe en laat nog even draaien totdat alles goed gemend is.

Met deze hoeveelheid chocolade heb je een lichte chocolade smaak en is de pindakaas maar ietsje donkerder. Ik vond hem zo heel erg lekker maar natuurlijk kun je altijd meer chocolade toevoegen.
En misschien is witte chocolade of melkchocolade ook wel lekker door de pindakaas.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Geef een reactie