Pindakaas koekjes met een beetje zeezout

Pindakaas koekjes met een beetje zeezout

Dit is echt een lazy cookie…Zo’n baksel voor wanneer je wel iets wil maken maar het heel erg simpel wil houden, dan bak je deze pindakaas koekjes. Het enige probleem is wel dat je ze af moet laten koelen om echt te kunnen genieten van de knapperige buitenkant en de zachte binnenkant.

Het is wel bijzonder dat wanneer je pindakaas bakt je een heerlijk koekje krijg, bloem heb je niet nodig. Voor deze koekjes gebruikte ik Skippy pindakaas, deze koop ik niet vaak want is zo lekker dat ik de hle pot zo leeg zou eten 🙂

Ik maakte al eens eerder pindakaas koekjes, deze koekjes hadden nog wat extra ingredienten en zijn ook zeker de moeite waard.

Pindakaas koekjes met een beetje zeezout

Wat heb je nodig voor de pindakaas koekjes:

  • 170 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1/4 theelepel vanille extract
  • 225 gram pindakaas
  • grof zeezout

Hoe maak je de pindakaas koekjes:

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de bruine suiker met het ei in een kom tot een gladde massa. Roer het vanille extract erdoor en dan de pindakaas.
  2. Je kunt het deeg nu in de vriezer zetten voordat je koekjes schept, je krijgt dan mooie bolletjes. Maak met een ijsschep bolletjes en verdeel die over de bakplaat. Je kunt de bakplaat dan nog een kwartiertje in de vriezer zetten zodat ze tijdens het bakken niet teveel uitzakken. Strooi er voor het bakken een paar korrels zeezout op.
  3. Bak de koekjes 14-15 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin zijn aan de randen. Laat even 2 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze dan voorzichtig op een rooster om verder af te koelen.

Met deze hoeveelheid maak je ongeveer 9 koekjes, je kunt de hoeveelheid makkelijk verdubbelen.
Meestal zie je dit soort koekjes plat geduwd en met streepjes van een vork erin, maar zo bol vind ik ze zeker zo mooi!

De inspiratie voor de pindakaas koekjes

Deze stonden al een tijdje op mijn to do lijstje nadat ik ze tegenkwam op Smitten Kitchen

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Pindakaas koekjes met een beetje zeezout
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Geef een reactie