Mojito cocktail met muntsiroop

Mojito cocktail met muntsiroop

De mojito cocktail maak je met rum, limoen en munt. Een heerlijk frisse cocktail. Een drankje voor een zomerse dag en lekker bij een salade of een barbecue. Deze cocktail heeft zijn oorsprong op Cuba en schijnt vroeger bedoelt te zijn als medicijn, nu wordt het vooral gedronken omdat het zo verfrissend is. En dat is iets wat zeker nodig is met dit tropische weer 🙂

Het nadeel aan deze cocktail vond ik altijd wel dat er stukjes van de munt in je mond komen bij het drinken door het stampen van de munt met de suiker onderin het glas. Doordat ik een muntsiroop gebruik blijven de blaadjes heel. Op deze manier is de mojito nog lekkerder en even verfrissend als het origineel! En nu komt deze cocktail op een gedeelde eerste plaats met mijn all time favourite gin cocktail

Wat heb je nodig voor een mojito cocktail:

Voor de suiker siroop:

 • 250 gram suiker
 • 500 ml water
 • ongeveer 5 takjes munt

Voor de cocktail:

 • 60 ml rum
 • 20 ml muntsiroop
 • 20 ml limoensap
 • 10 blaadjes munt
 • bruiswater
 • munt topje
 • partje limoen

Hoe maak je een mojito cocktail:

 1. Maak de suiker siroop door in een pannetjes de suiker met het water te verwarmen totdat alle suiker is opgelost. Roer er dan de takjes munt door, haal van het vuur en laat ongeveer 20 minuten staan. Giet de suikersiroop door een zeef. Laat helemaal afkoelen en bewaar in de koelkast, je hebt een aardig voorraadje van de muntsiroop.
 2. In een hoog glas schenk je de rum, muntsiroop en het limoensap met een partje van de uitgeknepen limoen en meng dit goed.
 3. Leg de blaadjes munt op je hand en geef er een klap op om meer geur en smaak uit de blaadjes te halen. Voeg de blaadjes toe en vul het glas met ijs. Top het glas af met bruisend water en roer voorzichtig door met een lange lepel.
 4. Versier het glas met een topje van de munt en een partje limoen en drink dit drankje met een rietje.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Mojito cocktail
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Geef een reactie