Ansjovis boter met crostini

Ansjovis boter met crostini

Een tijdje geleden had ik me weer opgegeven als bloginsider en ik kreeg een pakketje met vis in blik. Ik had eigenlijk gehoopt op zalm of tonijn of zo maar het werd makreel en ansjovis…en wat moet je daar nu mee? Nou ansjovis boter maken dus! 
Uit de reacties op Instagram bleek al wel dat ansjovis niet erg populair is en ik gebruik het eigenlijk ook zelden. Alhoewel het in sommige gerechten net even die bijzondere en onmisbare smaak geeft. Zo ook in deze ansjovis boter met tijm en Parmezaanse kaas. Een klein beetje van deze boter zorgt voor heel veel smaak. De crostini zijn simpel om te maken en erg veelzijdig. Dus de volgende keer als je na de bbq of gourmet nog stokbrood over hebt maak je crostini 😉

Ansjovis boter met crostini

Wat heb je nodig voor de ansjovis boter met crostini:

 • Stokbrood, in plakjes
 • olijfolie
 • 100 gram zachte boter
 • 3 ansjovisfilets, fijn gesneden
 • 1 klein teentje knoflook, geperst
 • 6 takjes tijm, alleen de blaadjes
 • Parmezaanse kaas
 • peper
 • pastrami of ham

Hoe maak je de ansjovis boter met crostini:

 1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Leg de plakjes stokbrood op een bakplaat en bestrijk met wat olijfolie. Bak de plakjes brood ongeveer 5 tot 6 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Keer halverwege een keertje om.
 2. Meng de boter met de ansjovis, knoflook, tijm en Parmezaanse kaas naar smaak. Breng op smaak met een beetje peper, zout is niet nodig want zowel de ansjovis en de Parmezaanse kaas zijn van zichzelf al vrij zout. Serveer met de crostini en wat lekkere vleeswaren.

Mijn tijm heeft heel de zomer in bloei gestaan en ook die bloemetjes gebruik ik gewoon.

Met de makreel maakte ik nog een soort van poke bowl gebaseerd op mijn sushi bowl.

Ansjovis boter met crostini

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Ansjovis boter met crostini
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een reactie