Pasta carbonara maar dan als taart

Pasta carbonara taart

Op vakantie in Italië aten we natuurlijk ook pasta carbonara, de ene keer was het echt heel lekker en de andere keer was de saus water en roerei…echt serieus, in een Italiaans restaurant was de pasta carbonara mislukt! Weer thuis wilde ik het natuurlijk goed maken en toen ik op tv deze pasta carbonara taart zag wist ik wat me te doen stond.

Ik heb al wel eens een pasta carbonara gemaakt en ik wist dus dat je de saus van het vuur moest halen voordat het ei erdoor gaat. Ik was dus wel benieuwd of de saus in de oven geen roerei zou worden, maar gelukkig werd het een heerlijke taart met een knapperige buitenkant en een zachte binnenkant met een geweldige saus.

Pasta carbonara maar dan als taart

Wat heb je nodig voor de pasta carbonara taart:

 • olijfolie
 • 100 gram kaas, geraspt
 • 300 gram spaghetti
 • 3 eieren
 • 250 ml room
 • 250 gram gekookte ham, in blokjes
 • 3 takjes rozemarijn en/of tijm, blaadjes fijngehakt
 • zout en peper

Hoe maak je de pasta carbonara taart :

 1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius. Vet een springvorm van ongeveer 20 cm in met een beetje olie en verdeel een dun laagje geraspte kaas over de bodem en de zijkanten. Kook de spaghetti in een ruime pan, volgens de aanwijzingen op de verpakking beet gaar en laat uitstomen in een vergiet.
 2. Meng in een ruime kom de eieren met de room. Voeg de ham, kaas, rozemarijn en zout en peper naar smaak toe en meng nog even goed. Voeg de spaghetti toe, trek voorzichtig een beetje los en roer door het eiermengsel. Schep in de ingevette springvorm en duw een beetje aan.
 3. Bak 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven totdat de bovenkant goudbruin en krokant is. Laat een paar minuten afkoelen in de vorm. Ga met een mes langs de rand om de pasta taart los te maken en verwijder de ring. Snijdt de taart in punten en serveer.

Natuurlijk kun je ook gebakken bacon gebruiken, dat lijkt me ook erg lekker.

De inspiratie voor de pasta carbonara taart

Ik zag dit op 24 kitchen bij Jamie and Jimmy’s food fight club.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
pasta carbonara taart
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

Geef een reactie