December 2017 by Cookingdom

December 2017 was zo koud, echt comfort food weer! Deze pasta met kikkererwten valt daar echt wel onder.

Ik maakte een aantal gerechtjes met avocado, ik had een doos vol gekregen als bloginsider van Brenda kookt. Deze wrap met pompoen hummus, verse groente en avocado was ook erg lekker!

December 2017

We gingen ook nog naar Den Haag en daar aten we ramen, heerlijk met het winterse weer.

December 2017

Ik zette toch een kerstboompje en hield het bij alleen lichtjes, ik zag het namenlijk al helemaal voor me, de kat gooit de ballen eruit en de hond gaat er op kauwen…ook plastic versieringen overleven dat niet 🙂

Jack genoot trouwens wel van de sneeuw, terwijl Sherlock die kou aan zijn voetjes erg eng vond, hij was al binnen voordat ik een foto kon maken.

December 2017

Ik maakte nog best wel wat receptjes maar niet alles lukte even goed, zoals bijvoorbeeld deze drilpudding die de eerste keer veel te zacht was gebleven maar bij de tweede poging wel een prachtig plaatje opleverde.

december 2017

Ook maakte ik merengue en in dat geval was drie maal scheepsrecht! De eerste 2 keer maakte ik de merengue in de keukenmachine met niet zo vers eiwit en de derde keer met verse eieren in mijn mixer.

december 2017

Vlak voor de kerst gingen we nog naar Leiden, er was daar een drijvende kerstmarkt maar die was in niets te vergelijken met een echte kerstmarkt, behalve dan misschien dat de kraampjes houten huisjes waren…

december 2017

We aten bij lot en de walvis, erg mooi plekje met een leuke kaart vol lekkers.

december 2017

Met de kerst aten we lekker bij allebei de oma’s en opa’s en op tweede kerstdag gingen we gourmetten.

Eind december hoorde ik nog dat ik een mooie prijs had gewonnen met mijn #allerhandekerstcover variatie en dat was echt een verrassing, ik wist namelijk niet eens dat het een wedstrijd was 🙂

December 2017

In mijn keuken december 2017:
  • Een aantal nieuwe kookboeken, waaronder sweet van Yotam Ottoleghi
  • Een digitale kook thermometer
  • Een rijstkoker, ben benieuwd of dat echt zo handig is.

En nu op naar 2018, eerst lekker een weekje vrij. De keuken opruimen en nog wat lekkere dingen klaarmaken voor op mijn blog.

Ik wens iedereen een veilig uiteinde en een heel mooi 2018!

Geef een reactie