Winter minestronesoep met lekker veel groenten

Winter minestronesoep

Net als bijna iedereen heb ook ik goeie voornemens, de belangrijkste is toch wel om mijn voedingspatroon aan te passen, veel minder te snoepen en heel veel meer groenten eten. En de makkelijkste manier om lekker veel groenten binnen te krijgen is toch wel met een soepje. Deze winter minestronesoep zit vol met stevige groenten en smaakt heerlijk door de kruiden die je toevoegt.

Minestronesoep is eigenlijk gewoon de Italiaanse groentesoep en je kunt er heel goed groenten van het seizoen in gebruiken. In deze winter minestronesoep gebruik ik bijvoorbeeld pastinaak en boerenkool, officieel echte wintergroenten alhoewel de seizoenen tegenwoordig niet meer zo nauw komen omdat veel groenten gewoon het hele jaar te krijgen zijn.

Winter minestronesoep

Wat heb je nodig voor de winter minestronesoep:

 • olijfolie
 • 1 ui, grofgesneden
 • 3 teentjes knoflook, geperst
 • 1 pastinaak, geschild en in blokjes
 • 70 gram tomatenpuree (1 Blikje)
 • 1 blik gepelde tomaten
 • 3 groentebouillontabletten
 • 1 bosje kruiden, rozemarijn, tijm, laurier
 • 400 gram boerenkool, fijngesneden
 • 1 blik cannellinibonen, uitgelekt
 • Parmezaanse kaas, geraspt
 • peper
 • basilicumblaadjes

Hoe maak je de winter minestronesoep:

 1. Verhit in een ruime (soep)pan een scheutje olijfolie. Bak hierin op middelhoog vuur de ui, knoflook en pastinaak totdat ze zacht beginnen te worden maar niet kleuren, zo’n 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken.
 2. Giet de gepelde tomaten met sap erbij en maak de tomaten stuk met je lepel. Voeg 4 blikken water toe, de bouillonblokjes en je kruiden. Breng de soep aan de kook.
 3. Voeg de boerenkool toe en laat 10 tot 15 minuten zachtjes koken. Doe er dan de cannellinibonen bij en laat die een paar minuten mee warmen. Voeg kaas naar smaak toe en breng verder op smaak met peper. Garneer met blaadjes basilicum.

Je kunt ook nog wat pasta mee laten koken om de soep nog steviger te maken.
Lekker met stevig brood met pesto of roomboter.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Winter minestronesoep
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie