Pittige kip in sla wrap

Pittige kip in sla wrap

Pittige kip in sla wrap een heerlijk gerecht, simpel en smaakvol en echt een favoriet hier. De pit in dit gerecht komt van de chipotle pasta, een rokerige pittige saus.

Dit gerecht maakte ik al vaker en ik wilde het heel graag op mijn blog zetten maar ik had echt geen idee hoe ik het wilde gaan noemen, ik besloot om het simpel te houden en vandaar dus pittige kip in sla wrap.

Chipotle peper in adobe saus

Deze heerlijke saus heeft een rokerige smaak en is best wel pittig. Voorheen was deze erg moeilijk te vinden en nam ik vaak een blikje mee bij de Aziatische supermarkt maar tegenwoordig koop je deze gewoon in een potje bij de AH.

Mexicaans

Dit gerecht heeft Mexicaanse oftewel tex-mex smaken en daar kun -nee moet- je altijd allerlei lekkers bij doen als garnering. Vaak gebruik ik avocado (deze keer niet) en limoen is er ook altijd lekker fris bij. Koriander mag eigenlijk niet ontbreken, als je dit tenminste niet naar zeep vind smaken.  Al deze ingredienten worden toegevoegd om het pittige van de Mexicaanse keuken iets te verzachten. En vergeet de zure room niet natuurlijk 🙂

Pittige kip in sla wrap

Wat heb je nodig voor de pittige kip in sla wrap:

  • olijfolie
  • 500 gram kipfilet in reepjes
  • zout en peper
  • 1 rode ui, in dunne halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 blik tomaten blokjes
  • 1 eetlepel chipotle peper in adobesaus
  • ½ theelepel komijn
  • 1 theelepel basterdsuiker
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 krop icebergsla, bladeren losgemaakt
  • zure room, partjes limoen, koriander, ingemaakte jalapeno peper

Hoe maak je de pittige kip in sla wrap:

  1. Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan, bak hierin de kip reepjes totdat ze beginnen te kleuren. Schep de kip op een bord en zet even opzij.
  2. Bak in het achtergebleven vet de helft van de uienringen totdat ze zacht worden, bak de knoflook kort mee en voeg dan de tomaten, een blik water, chipotle saus, komijn, suiker en het bouillonblokje toe. Roer goed door en breng aan de kook. Laat een kwartiertje zachtjes pruttelen zodat de saus wat indikt.
  3. Voeg de kip toe aan de saus en laat warm worden. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de kip met de rest van de uienringen, de slabladeren, zure room, limoen, koriander en jalapeno peper.

Rijst, avocado en tomaat is hier ook erg lekker bij en natuurlijk kun je ook een gewone wrap erbij eten, erg lekker!

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Pittige kip in sla wrap
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie