Toast met geitenkaas en frambozen

Toast met geitenkaas en frambozen

Kaas en fruit, een heerlijke combi! Deze toast met geitenkaas en frambozen is daar geen uitzondering op. De licht pittige geitenkaas met de frisse framboosjes is echt zo lekker!

Foodblogswap

Voor de foodblogswap maakte ik deze maand iets van Lekker happen. Ik maakte al eens eerder iets van deze blog van de Belgische Daisy die graag uit eten gaat en daar ook over schrijft. Gelukkig staan er ook veel lekkere recepten op haar blog. Deze keer zag ik aardig wat gerechtjes met geitenkaas. Ik maakte een variatie op de toast met geitenkaas, spekjes en frambozen. Ik besloot de spekjes te vervangen door pijnboompitten en lekker veldsla te gebruiken.

Zachte geitenkaas

Ik gebruikte een heerlijke zachte geitenkaas in een driehoekvorm, Zoe en Zazu. Deze zachte geitenkaas smolt heerlijk in de oven maar bleef toch mooi in vorm. Natuurlijk kun je iedere zachte geitenkaas gebruiken voor dit recept. Zachte geitenkaas is romiger dan een harde geitenkaas en smelt mooi, warm is geitenkaas heerlijk met een beetje honing.

Toast met geitenkaas en frambozen

Wat heb je nodig voor de toast met geitenkaas en frambozen:

  • 4 plakjes geitenkaas
  • 2 volkoren boterhammen, geroosterd
  • veldsla
  • 50 gram frambozen
  • pijnboompitten, geroosterd
  • honing

Hoe maak je de toast met geitenkaas en frambozen:

  1. Verwarm de oven voor op de grill stand, bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes geitenkaas op de bakplaat en verwarm ongeveer 5 tot 10 minuten onder de grill totdat de kaas begint te kleuren. Houdt het een beetje in de gaten, het kan ineens snel gaan.
  2. Leg de geroosterde boterhammen op een bord, beleg met wat veldsla. Leg daar voorzichtig de warme geitenkaas op en leg er de frambozen bij. Bestrooi met de pijnboompitten en druppel er wat honing overheen.

Geitenkaas met framboos is een erg lekkere combinatie maar ook peer of vijg past hier goed bij.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Toast met geitenkaas en frambozen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

2 thoughts on “Toast met geitenkaas en frambozen

Geef een reactie