Pasta met tonijn en babyspinazie

Pasta met tonijn en babyspinazie

Deze pasta met tonijn en babyspinazie is echt ontzettend simpel. Je maakt niet eens een echte saus maar een soort dressing van citroensap en olijfolie. De babyspinazie is er erg lekker bij. In dit gerechtje proef je goed de tonijn en citroen.

Duurzaam gevangen

Vroeger maakte het me niet zoveel uit welk blikje tonijn ik kocht maar tegenwoordig betaal ik gerust wat meer voor een lekker stukje tonijn, niet uit blik maar uit een glazen potje. Waar ik vooral op let is dat de vis duurzaam gevangen is.

Saus zonder koken

Pasta kun je alle kanten mee op en tonijn is ook erg veelzijdig! Maar hoe handig is het dat je je saus voor je pasta gewoon opwarmt op de pan waar je de pasta in kookt! Deze maaltijd is klaar binnen de tijd dat je je pasta gekookt hebt en dat is ideaal op een doordeweekse drukke dag.

Pasta met tonijn en babyspinazie

Wat heb je nodig voor de pasta met tonijn en babyspinazie:

  • 200 gram duurzaam gevangen tonijn in olijfolie, uit blik of pot
  • rasp van 1 citroen
  • 2 eetlepels citroensap
  • zout en peper
  • 300 gram pasta
  • 100 gram baby spinazie
  • kappertjes of olijven eventueel

Hoe maak je de pasta met tonijn en babyspinazie:

  1. Meng in een hittebestendige schaal de tonijn met de olie met de citroenrasp en sap en breng op smaak met zout en peper.
  2. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Plaats de schaal met de tonijn op de pan zodat de tonijn warm kan worden. Giet de pasta af en meng de tonijn met de dressing door de pasta.
  3. Schep de babyspinazie erdoor en breng eventueel nog op smaak met zout en peper. Verdeel over 3-4 borden. Bestrooi eventueel met wat kappertjes of olijven.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Deze pasta met tonijn en babyspinazie
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Geef een reactie