3 ingredienten granola

3 ingrediënten granola

Simpel en zo lekker, 3 ingrediënten granola! Het ingrediënt dat alles bindt is de pindakaas. Deze ontzettend simpele granola is voor de pindakaas liefhebber en de smaak doet me denken aan pindakaas koekjes. Ik eet deze granola graag zo uit de hand (de hele pot, als ik niet oppas) of met yoghurt en een stukje banaan.

Nog meer lekkers

Natuurlijk zou je er ook nog stukjes chocolade door kunnen doen, of kokos maar ik denk dat deze 3 ingrediënten granola zo al best wel perfect is. Noten en zaden kun je altijd toevoegen maar zoals eigenlijk ieder granola recept is dit ook goed naar eigen smaak aan te passen.

Pindakaas of olie

In dit recept neemt de pindakaas de taak van de olie op zich. Deze granola is daarom niet gezonder of ongezonder dan andere zelfgemaakte granola’s. Ook bij deze granola is het belangrijk dat je de baktijd als een richtlijn gebruikt want elke oven is anders en het kan ineens heel snel en zeker de havermout die aan de buitenkant ligt kan snel erg bruin worden.

3 ingrediënten granola

Wat heb je nodig voor de 3 ingrediënten granola:

  • 100 gram pindakaas
  • 100 gram honing
  • 250 gram grove havermout vlokken

Hoe maak je de 3 ingrediënten granola:

  1. Verwarm de oven voor tot 160 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de pindakaas met de honing in een schaaltje in de magnetron ongeveer 30 seconden en roer goed door elkaar. Doe de havermout in een ruime kom en roer er het pindakaas en honing mengsel door.
  2. Schep de granola op de bakplaat en bak 25 tot 30 minuten totdat de granola goudbruin begint te worden. Roer halverwege een keer door. Laat de granola helemaal afkoelen op de bakplaat.

Je kunt de granola goed bewaren in een afgesloten pot.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
3 ingrediënten granola
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie