Lasagne soep

Lasagne soep

Jaren geleden zag ik eens een recept voor lasagne soep en toen ik een iets bijzonders moest maken met Knorr mixen dacht ik hier ineens weer aan. Dat het zo simpel zou zijn om een soep te maken van een lasagne pakket had ik eigenlijk niet verwacht en veel belangrijker natuurlijk deze goed gevulde soep is super lekker!

Soep met groenten

Nee geen groentesoep maar in elke soep kun je lekker veel groente kwijt of je je soep nu pureert of de groenten heel laat zoals in deze soep gebaseerd op lasagne maakt niks uit. Ik gebruik hier soepgroenten maar natuurlijk kun je ook restjes gebruiken die in je koelkast liggen.

Variatietip

Dat je met kant en klare pakketten veel meer kunt dan alleen de gebruiksaanwijzing volgen blijkt wel uit dit recept. Het zakje saus mix wordt de smaakmaker in deze soep en de lasagne vellen de vulling. Aangevuld met lekker veel soepgroenten en tomaten uit blik krijg je een heerlijke maaltijdsoep!

Lasagne soep

Wat heb je nodig voor de lasagne soep:

 • olijfolie
 • 1 ui, gesnipperd
 • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
 • 500 gram gehakt
 • 500 gram soepgroenten
 • 1 blik  gezeefde tomaten
 • lasagne pakket van Knorr
 • 1 groentebouillonblokje
 • kaas
 • peterselie en/of oregano

Hoe maak je de lasagne soep:

 1. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan, fruit hierin de ui en knoflook op halfhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Doe de soepgroenten erbij en bak deze kort mee. Voeg nu de tomaten toe samen met het zakje saus mix en roer goed door.
 2. Giet een liter water in de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
 3. Kook ondertussen water in een ruime pan en kook de lasagne bladen in ongeveer 10 minuten beetgaar. Laat uitlekken en leg ze op een groot bord of een bakplaat naast elkaar zodat ze niet teveel aan elkaar gaan plakken.
 4. Verdeel de soep over 4 kommen en leg er 1 tot 2 lasagne vellen in. Bestrooi met kaas, peterselie en basilicum.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Lasagne soep
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie