Everything bagel spice mix, niet alleen voor bagels

Everything bagel spice mix

Kennen jullie de everything bagels van Bagels and Beans? Zo niet dan moet je die zeker eens gaan proberen. Deze everything bagel spice mix is het heerlijke mengsel dat op die bagels zit.Deze bagels zijn al jaren mijn favoriet als ik ga lunchen bij Bagels and Beans maar ik was me er niet echt van bewust waaruit die mix nu bestond. En nu pas ging ik op zoek naar het recept en kwam ik erachter dat het zo simpel was om zelf te maken.

Overgewaaid

In Amerika is dat wel een dingetje en wordt deze lekkere spice mix voor veel meer gebruikt dan een bagel. Ik hoop echt dat deze spice mix ook in Nederland populair gaat worden want dit is echt zo lekker. Je ei, edamame boontjes en salade krijgen er een echte kick van. En van de week komt er nog een erg lekker receptje online met dit mengsel!

Gedroogde ui en knoflook

Voor dit mengsel gebruik je geen knoflookpoeder of uienpoeder maar gedroogde ui en knoflook die je ook gewoon in de supermarkt kunt kopen. De verhoudingen zijn in ieder recept anders en ook naar eigen smaak aan te passen maar zoals ik mijn everything bagel spice mix maakte vond ik hem erg lekker.

Everything bagel spice mix

Wat heb je nodig voor de everything bagel spice mix:

  • 1,5 eetlepel maanzaad
  • 1,5 eetlepel sesamzaad, geroosterd
  • 1 eetlepel gedroogde knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde ui
  • 1 theelepel grof zeezout

Hoe maak je de everything bagel spice mix:

  1. Zo simpel dat het eigenlijk niet eens uitleg nodig heeft: Alles door elkaar mengen en overal bij gebruiken 🙂

Je kunt witte of zwarte sesamzaadjes gebruiken of een mix daarvan.

Everything bagel spice mix

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Everything bagel spice mix
Published On
Cook Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

Geef een reactie