Friet met pulled pork en Stompetoren kaas

Friet met pulled pork

Dit is echt zo’n gerecht voor het weekend! Friet met pulled pork en daaroverheen gesmolten kaas. De pulled pork is gemaakt met barbecuesaus en de kaas is heerlijke ambachtelijke Stompetoren kaas.

Stompetoren kaas

Stompetoren kaas wordt gemaakt van weidemelk. De melk komt van koeien die grazen en rusten in de wei. Het eten van vers gras zorgt voor een rijkere, smaakvolle melk. De kaas wordt gemaakt in Noord-Holland bij een kaasmakerij die staat aangeschreven als de beste & groenste kaasmakerij van Nederland. In het speciale Stompetoren rijpingspakhuis kan de kaas verder rijpen bij een speciaal klimaat, met een relatief hoge temperatuur en een hoge luchtvochtigheid. Zo blijft de kaas mooi smeuïg en krijgt deze een dun korstje.

Je gewicht in kaas!

Je kunt best wel zeggen dat wij serieuze kaasliefhebbers zijn en deze kaas viel echt ontzettend in de smaak! Romig, smaakvol en eigenlijk gewoon kaas zoals kaas moet zijn! En deze kaas kun je nu winnen via Facebook. Neem eens een kijkje en waag een poging.

Wat heb je nodig voor de friet met pulled pork:

 • 2 eetlepels gerookt paprikapoeder
 • 2 eetlepels bruine suiker
 • 2 theelepels knoflookpoeder
 • zout en peper
 • 2 kg procureur
 • olijfolie
 • 300 ml barbecuesaus
 • 500 gram ovenfriet
 • 200 gram Stompetoren kaas, geraspt (Ik gebruikte belegen en Grand cru)
 • fijngesneden lente uitje, extra bbq saus, zure room

Hoe maak je de friet met pulled pork:

 1. Verwarm de oven voor tot 150 graden Celsius.Meng het paprikapoeder, bruine suiker, knoflookpoeder en zout en peper in een schaaltje. Wrijf het vlees in en bestrooi met het paprikapoeder mengsel, zorg dat het vlees overal bedekt is. Plaats de procureur in een ruime ovenbestendige pan of ovenschaal en giet er de barbecue saus bij. Giet er water bij totdat het vlees bijna onder staat.
 2. Dek de pan of ovenschaal goed af en plaats in de oven. Braad het vlees in ongeveer 5 uur langzaam gaar. Het vlees is goed als je het met 2 vorken makkelijk uit elkaar kunt trekken. Laat iets afkoelen, trek het vlees uit elkaar en verwijder de vette stukken. Plaats het uit elkaar getrokken vlees terug in de pan met de saus.
 3. Bak de friet ondertussen in de oven of airfryer volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg een laag friet in een ovenvaste schaal. Verdeel er wat van de pulled pork over en bestrooi met kaas. Herhaal deze lagen nog eens.
 4. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bak de friet met pulled pork en kaas nu ongeveer 15 minuten totdat de kaas gesmolten is. Bestrooi voor het serveren met de lente ui en serveer er zure room en extra barbecue saus bij.

Ik serveerde er ook nog een groene salade en coleslaw bij.
Er blijft aardig wat van het vlees over maar je kunt dit goed invriezen en voor heel veel gerechten gebruiken.
Je kunt ook een restje stoofvlees of pulled pork gebruiken voor dit recept.

Op zoek naar nog meer recepten met Stompetoren kaas, neem eens een kijkje op hun website.

Friet met pulled pork

Dit is een samenwerking met Stompetoren kaas. De kaas kreeg ik om te proeven en eventueel iets lekkers mee te maken. Natuurlijk geef ik mijn eerlijke mening over deze producten.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Friet met pulled pork
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie