Vega nachos met zelfgemaakte tortilla chips

hittegolf, deel 2

Heb jij wel eens zelf je tortilla chips gemaakt? Super leuk en zo simpel om eens te doen en er dan deze heerlijke vega nachos mee te maken. Dit is alweer het tweede gerecht voor de Santa Maria box met het thema vega.

Gezonde nachos

Deze versie van nachos is behoorlijk gezond. Ik gebruikte volkoren wraps van Santa Maria en vooral erg veel groente en peulvruchten! Kaas mag natuurlijk niet ontbreken, ik verkruimelde feta kaas over mijn nacho’s en dat past er goed bij.

Koriander

Wij houden van pittig dus voeg ik wat extra peper toe en de koriander en limoen zorgen voor wat verkoeling. Natuurlijk kun je dat ook weglaten als je niet dol bent op pittig of koriander naar zeep vindt smaken. Een dipje hoort er natuurlijk ook bij en een salsa is altijd lekker bij nacho’s.

Vega nachos met zelfgemaakte tortilla chips

Wat heb je nodig voor de vega nachos met zelfgemaakte tortilla chips:

 • 2 Santa Maria volkoren tortilla wraps
 • olijfolie
 • zout
 • jalapeno peper
 • 200 gram cherry tomaatjes, gehalveerd
 • 1 klein blikje zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
 • 1 avocado in blokjes
 • 50 gram feta kaas.
 • 1 lente ui, in dunne plakjes
 • koriander, alleen de blaadjes
 • 1 limoen, in partjes
 • 1 potje Santa Maria wrap salsa

Hoe maak je de vega nachos met zelfgemaakte tortilla chips:

 1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de tortilla wraps met een dun laagje olijfolie en snijdt in puntjes. Plaats de puntjes op de bakplaat en bestrooi met een beetje zout. Bak de tortilla chips ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven en laat even afkoelen.
 2. Verwarm een grillpan of koekenpan en rooster de peper totdat deze begint te kleuren. Leg je tortilla chips op een groot bord en verdeel er de tomaten, bonen en avocado over. Bestrooi met de feta kaas, lente ui en koriander.
 3. Serveer met de partjes limoen, de geroosterde peper en de salsa saus om te dippen.

Houdt je nacho’s goed in de gaten als ze in de oven liggen, ze kunnen ineens van goudbruin naar zwart gaan. Niet dat mij dat overkomen is of zo….

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vega nachos met zelfgemaakte tortilla chips
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

4 thoughts on “Vega nachos met zelfgemaakte tortilla chips

Geef een reactie