Harissa kip met kikkererwten van de bakplaat

Harissa kip met kikkererwten van de bakplaat

Harissa kip met kikkererwten is een heerlijke combi en klaar gemaakt op een bakplaat is het ook een erg simpel gerecht. Je verdeelt alles over een bakplaat of een grote ovenschaal en schuift het zo de oven in. Terwijl je een heerlijke gezonde en voedzame maaltijd klaarmaakt kun je iets leuks voor jezelf gaan doen, ideaal!

Bakplaat

Ik heb het idee dat alles op een bakplaat in de oven schuiven voor het avondeten op het moment wel een beetje een trend aan het worden is. Of misschien is het allang een ding en kom ik nu pas met een gerecht 😉 Maar goed deze combi met Noord Afrikaanse smaken is wel echt te lekker! De eerste keer dat ik dit gerecht mijn oven in schoof had ik net een nieuwe oven en mijn kikkererwten werden wel heel donker…De tweede keer dat ik dit maakte verdeelde ik de kikkererwten over de bodem en legde de overige ingredienten erop en dit werkte perfect!

Harissa

Harissa is een pittige kruidenmix met pepers, knoflook, komijn en ook andere specerijen. Wij gebruiken harissa pasta regelmatig in een dipsausje voor chips of gemengd met yoghurt in een wrap met vis en ook maakte ik er al eens shakshuka mee. Voor deze harissa kip gebruikte ik een specerijen mix die gewoon te koop is bij de supermarkt, lekker pittig en kruidig.

Harissa kip met kikkererwten van de bakplaat

Wat heb je nodig voor de harissa kip met kikkererwten van de bakplaat:

 • 750 gram kipfilet
 • olijfolie
 • 2 citroenen
 • 2 eetlepels harissa kruiden
 • 1 eetlepel honing
 • zout en peper
 • 1 pot kikkererwten, afgegoten (540 gram)
 • 1 kilo aardappels, in stukken
 • 2 uien, in partjes
 • groene olijven
 • munt
 • yoghurt

Hoe maak je de harissa kip met kikkererwten van de bakplaat:

 1. Verwarm de oven voor tot 210 graden Celsius. Meng in een ruime ovenschaal de kip met 2 eetlepels olijfolie, het sap en de zest van 1 citroen, harissa kruiden, honing en zout en peper. Zorg dat de kip goed bedekt is.
 2. Verdeel de kikkererwten, aardappels en uien over de schaal. Zorg dat de kikkererwten een beeje onderop liggen en de kip bovenop. Druppel er nog wat olijfolie overheen en naar smaak eventueel nog wat zout en peper.
 3. Bak de kip en groenten ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Roer even door en voeg de tweede citroen in plakjes gesneden toe. Laat nog 15 minuten bakken, totdat de kip en aardappels goudbruin zijn. Bestrooi met de olijven en munt en serveer met de yoghurt.

Harissa kip met kikkererwten is een heerlijke combi en klaar gemaakt op een bakplaat is het ook een erg simpel gerecht. Je verdeelt alles over een bakplaat of een grote ovenschaal en schuift het zo de oven in. Terwijl je een heerlijke gezonde en voedzame maaltijd klaarmaakt kun je iets leuks voor jezelf gaan doen, ideaal!

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Harissa kip met kikkererwten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie