Super simpele eiersalade zelf maken

Super simpele eiersalade

Deze super simpele eiersalade is zo klaar en erg lekker op brood, een broodje of op een toastje. Zowel geschikt voor gewoon doordeweeks of voor een feestje.

Kerrie

Kerrie poeder zorgt niet alleen voor een beetje pit aan je eiersalade maar zorgt er ook voor dat het geel nog net wat mooier uitkomt. Wij gebruiken eigenlijk altijd kerriepoeder bij onze eitjes, of het nu deze snelle eiersalade is, een omelet of een scrambled egg.

Hard of zacht gekookt

Ik ben dol op mijn zacht gekookte eitje maar voor deze eiersalade wil ik ze net iets steviger. Geen groene dooier maar wel een net helemaal stevige dooier. Als je ze na het koken meteen laat schrikken in een bakje met koud water garen ze niet meer verder.

Super simpele eiersalade

Wat heb je nodig voor de super simpele eiersalade:

  • 2 eieren, groot en op kamertemperatuur
  • zout en peper
  • 1/4 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel mayonaise
  • tuinkers

Hoe maak je de super simpele eiersalade:

  1. Breng een steelpannetje met water aan de kook en zet een schaal met ijskoud water klaar. Laat de eieren voorzichtig in de pan zakken als het water kookt en laat 8 minuten koken, de eieren zijn dan net stevig. Leg de eieren in het bakje met koud water totdat ze ver afgekoeld zijn.
  2. Pel de eieren, prak de eieren grof en bestrooi met zout en peper en kerriepoeder. Voeg de mayonaise toe en roer goed door. Serveer op brood of toast en bestrooi met wat tuinkers.

Deze eiersalade is gemakkelijk in grote porties te maken, gewoon van alles 2, 3 of zelfs 4 keer zoveel gebruiken.
Wij doen er ook vaak bieslook door, zeker in de zomer als er verse in mijn tuin staat.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Super simpele eiersalade
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Geef een reactie