Hibiscus limoen limonade of ijsthee

Hibiscus limoen limonade

Deze hibiscus limoen limonade is heerlijk fris een beetje zoet en bitter. Deze limonade is gemaakt met gedroogde hibiscus bloemen die mijn zusje meenam uit Egypte maar je kunt deze bloemen ook kopen bij de Aziatische supermarkt. Dit drankje is heerlijk verfrissend en dat hebben we nodig met dit heerlijke warme weer.

Hibiscus

De Hibiscus is een plant die van nature in de mediterrane gebieden voorkomt. Er bestaan zo’n 200 verschillende soorten hibiscusplanten, maar de variant waarvan de thee wordt gemaakt is de Hibiscus Sabdariffa. De thee wordt bereidt van de grote rode kelkvormige bloemen. Hibiscus heeft onder andere een bloeddruk en cholesterol verlagende werking. Ook zou het drankje getrokken van hibiscus bloemen een kalmerend effect hebben.

Limonade

Hibiscus is van zichzelf wat zuur en bitter, voor frisheid voeg ik limoen toe en voor zoet wat honing. Je kunt het helemaal naar eigen smaak aanpassen. Ook hangt de smaak natuurlijk heel erg af van hoelang je de thee laat trekken. Als je het veel langer dan een kwartier laat trekken wordt het erg bitter. Deze heerlijk limonade of ijsthee bevat nog redelijk wat honing en je kunt proberen om hem iets minder zoet te maken door minder te gebruiken. Ik had in eerste instantie maar de helft van de honing toegevoegd maar vond het met wat meer zoet toch lekkerder.

Hibiscus limoen limonade

Wat heb je nodig voor de hibiscus limoen limonade:

  • 25 gram gedroogde hibiscus bloemen
  • 2,5 cm gember, geschild in plakjes
  • 750 ml water
  • 100 gram honing
  • 50 ml limoensap + plakjes limoen
  • bruisend water of tonic

Hoe maak je de hibiscus limoen limonade:

  1. Meng in een steelpan de hibiscus, gember, water en honing en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en laat nog een minuut of 10 afgedekt trekken.
  2. Giet het mengsel door een zeef en gooi de gember en hibiscus weg. Roer de limoensap erdoor en proef of je ijsthee zoet genoeg is. Voeg anders nog wat honing toe. Laat helemaal afkoelen in de koelkast.
  3. Om te serveren vul je een glas met ijs schenk er de afgekoelde hibiscus thee over en vul aan met bruisend water. Serveer met een schijfje limoen.

Proost!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
hibiscus limoen limonade
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een reactie