Beef fajita met bavette

Beef fajita met bavette

Deze beef fajita ziet er uit alsof je uren in de keuken heb gestaan maar is eigenlijk echt ontzettend simpel om te maken. Het ziet er feestelijk uit geserveerd op een mooie snijplank en het is echt een heerlijke maaltijd!

Bavette

Dit stukje vlees, ook bekend als vinkelap of flank steak, is een wat langer en plat stuk biefstuk uit de onderkant van het rund. Bavette is iets steviger dan normale biefstuk omdat het werkvlees is. Het heeft dan ook een wat stevigere bite dan de biefstuk die je bij de supermarkt koopt. Dit vlees heeft niet veel nodig en wordt vaak alleen even kort aangebakken met wat zout en peper.

Challenge

Als ambassadeur van Santa Maria krijg ik iedere maand een doos met lekkers en een thema. Deze maand was het thema dinnerparty! Dit gerecht vind ik zeker wel geschikt voor een feestje of een gezellig etentje in de tuin. Natuurlijk kun je ook gewoon een lekker biefstukje halen om dit gerecht te maken.

Beef fajita met bavette

Wat heb je nodig voor de beef fajita met bavette:

 • olijfolie
 • 2 rode paprika’s in reepjes
 • 1 ui, in dunne halve ringen
 • 1/2 zakje fajita kruidenmix
 • 900 gram bavette
 • zout en peper
 • veldsla
 • 1 tomaat, in partjes
 • 1/2 avocado in plakken
 • nacho chips of wraps
 • eventueel limoen, koriander, peterselie en chimichurri

Hoe maak je de beef fajita met bavette:

 1. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan op halfhoog vuur. Bak hierin de paprika met de ui een paar minuten totdat ze beginnen te kleuren. Voeg de fajita kruidenmix toe en een klein scheutje water. Laat even pruttelen.
 2. Besmeer ondertussen de bavette met een beetje olijfolie en bak ongeveer 3 minuten per kant op een hete grill of in een koekenpan. Haal uit de pan of van de grill en laat nog 10 minuten afgedekt rusten. Bestrooi met zout en peper.
 3. Snijdt het vlees tegen de draad in en serveer op een snijplank met de fajita mix, sla, tomaat, avocado en eventueel limoen, kruiden en chimichurri.

Ik gebruikte mijn chimichurri receptje maar verving de gedroogde kruiden en tijm door koriander.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Beef fajita met bavette
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Geef een reactie