Platbroodpizza met aubergine en za’atar

Platbroodpizza met aubergine

Deze platbroodpizza met aubergine en za’atar is echt super simpel en zo lekker! Het gebruiken van een simpel platbrood om een pizza mee te maken is handig en snel.

Aubergine

Aubergine is een groente die niet echt veel gegeten wordt in Nederland en eigenlijk is dat zonde. Deze groente is niet alleen erg lekker maar ook makkelijk klaar te maken en zo veelzijdig! Ik maakte deze keer plakken over de lengte met mijn mandoline maar je kunt natuurlijk ook schijfjes maken van de aubergine.

Za’atar

Za’atar is een midden Oosters kruidenmengsel. En het is ook de naam van een soort wilde oregano die het hoofdbestanddeel is van deze mix. Meestal bevat het ook sesamzaad en sumak maar er zijn vele variaties mogelijk. Za’atar is lekker gemengd met een beetje olijfolie en hier kun je dan je brood in dippen, of je strooit het over je platbroodpizza.

Platbroodpizza met aubergine

Wat heb je nodig voor de platbroodpizza met aubergine en za’atar:

  • 1 groot platbrood of 2 kleinere
  • olijfolie
  • 1 bol buffelmozzarella, in plakjes
  • 1 aubergine, in plakken
  • zout en peper
  • za’atar
  • baby boerenkool of rucola

Hoe maak je:

  1. Verwarm de oven voor tot 220 graden Celsius. Bestrijk het platbrood lichtjes met wat olijfolie en leg er de plakjes buffelmozzarella op. Plaats het platbrood in de oven en bak ongeveer 5 minuten totdat de mozzarella begint te smelten.
  2. Verwarm ondertussen een grillpan of koekenpan op hoog vuur en bestrijk de plakken aubergine met olijfolie. Plaats de aubergine naast elkaar in de grillpan en grill aan bieden kanten totdat ze beginnen te kleuren. Leg op een bord of snijplank en bestrooi met zout en peper.
  3. Verdeel de aubergine plakken over het platbrood en bestrooi met za’atar naar smaak. Plaats de pizza nog 5 minuten in de oven. Laat iets afkoelen en snijdt in stukken. Verdeel er de sla over en druppel er nog wat olijfolie over.

De inspiratie voor de platbroodpizza met aubergine en za’atar

Gebaseerd op dit recept voor flatbrood pizza van Hello Fresh

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Platbroodpizza met aubergine en za'atar
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie