Frozen yoghurt brokken met aardbeien en gepofte quinoa

Frozen yoghurt brokken

Deze frozen yoghurt brokken met aardbeien en gepofte quinoa helpen je op een gezonde en lekkere manier deze warme dagen door te komen. Ze zijn geweldig als ontbijt, tussendoortje of als toetje. Dit wordt de zomer van de frozen yoghurt snack.

Foodblogswap

Wat vond ik het leuk dat ik deze maand iets mocht maken van de blog van Jorien, Ze had vorige maand namelijk iets van mijn blog gekookt 🙂 Jorien maakt graag snelle makkelijke maaltijden maar in het weekend besteed ze graag meer tijd aan bijzondere gerechten. Ik vond een lekker simpel receptje voor frozen yoghurt bars en besloot daar een eigen draai aan te geven met seizoensfruit.

Aardbeien

Het is natuurlijk tijd voor aardbeien. dat is de reden dat ik ze ook gebruikte voor deze bevroren yoghurt stukken. Ik gebruikte heerlijke zoete aardbeien van de boer en fris zoete gevriesdroogde aardbeitjes die ik pas gevonden had en ik ook nog wil gaan gebruiken in een granola.

Frozen yoghurt brokken

Wat heb je nodig voor de frozen yoghurt brokken met aardbeien:

  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 25 ml honing
  • 1 theelepel vanille extract
  • 100 gram aardbeien, schoongemaakt en gehalveerd
  • eventueel gevriesdroogde aardbeien, handjevol
  • gepofte quinoa

Hoe maak je de frozen yoghurt brokken met aardbeien:

  1. Bekleed een bakvorm met bakpapier, hoe groter de vorm hoe dunner je brokken worden. Meng de yoghurt met de honing en het vanille extract.
  2. Schenk de yoghurt in de bakvorm en strijk glad, verdeel er de aardbeien en eventueel de gevriesdroogde aardbeien over. Bestrooi met gepofte quinoa naar smaak.
  3. Plaats de yoghurt een paar uur in de vriezer om stevig te worden. Haal uit de bakvorm en snijdt of breek in stukken.

De yoghurt wordt vrij hard dus het is lekker om de brokken en paar minuten voor je gaat eten al uit de vriezer te halen.
Natuurlijk kun je elke soort fruit en versiering gebruiken.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Frozen yoghurt brokken

Summary
recipe image
Recipe Name
Frozen yoghurt brokken
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie