Vegan tropische fudge met ananas en kokos

Vegan tropische fudge

Ja echt, ik maakte een vegan tropische fudge met ananas! Ik had al een tijdje een blikje zoete gecondenseerde kokosmelk in mijn kast staan en daar wilde ik graag een tropische fudge variant mee maken, ananas en kokos leken mij een geweldige combinatie. En met dit weer kan het eigenlijk nooit tropisch genoeg zijn!

Vegan

Dat vegan gerechten maken mij niet natuurlijk afgaat bleek alleen al uit het feit dat ik zo snel niet kon bedenken waardoor ik de boter ging vervangen…natuurlijk bracht Google uitkomst maar dat was zo simpel dat ik dat eigenlijk zelf ook wel had kunnen bedenken. Enne dat dit gerecht vegan is wil natuurlijk niet zeggen dat het healthy is 🙂

Gedroogde ananas

Gedoogde ananas vond ik bij de groothandel maar kun je daar nu niet naar binnen dan kun je dit vaak ook vinden op de markt en bij de notenbar en zelfs de grote supermarkten hebben het tegenwoordig wel in hun assortiment. Natuurlijk kun je ook andere tropische gedroogde vruchtjes gebruiken zoals bijvoorbeeld mango of banaan. Maar zoals je ziet vind Sherlock de ananas wel echt lekker.

Vegan tropische fudge

Wat heb je nodig voor de vegan tropische fudge:

  • 1 blikje zoete gecondenseerde kokosmelk
  • 300 gram pure chocolade (vegan)
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 75 gram gedroogde ananas, fijn gesneden
  • 10 gram kokossnippers

Hoe maak je de vegan tropische fudge:

 1. Bekleed een vierkant bakblik van 20 x 20 cm met bakpapier of plasticfolie. Meng de zoete gecondenseerde kokosmelk met de pure chocolade en kokosolie en verwarm au bain marie totdat de chocolade gesmolten is. Roer goed door en schenk in het bakblik.
 2. Maak de bovenkant glad en verdeel er de gedroogde ananas en de kokossnippers. Plaats in de koelkast totdat de fudge stevig is. Snijdt in blokjes en deel uit.

Niet alle pure chocolade is vegan dus check even goed het etiket als je fudge echt vegan moet zijn.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan tropische fudge
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie