Pizza babka gemaakt met kant en klaar deeg

Pizza babka

Het is altijd leuk om met maar weinig ingrediënten iets bijzonders te maken. Zo ook bij deze pizza babka waarvoor je maar 3 ingredienten echt nodig hebt. Natuurlijk kun je nog allerlei variaties maken, je kunt bijvoorbeeld wat salami toevoegen of nog een andere soort kaas zoals bijvoorbeeld Parmezaan.

Babka

Dit is een traditioneel Joods zoet brood dat gemaakt wordt door 2 opengewerkte strengen deeg met chocolade en kaneel om elkaar heen te wikkelen. Vaak wordt er ook nog een kruimel deeg overheen gestrooid en ze zien er vaak prachtig uit. De zoete variant staat al heel lang op mijn lijstje maar is een stuk minder simpel dan deze pizza versie.

Pizza deeg

Ik gebruikte hiervoor kant en klaar pizzadeeg met saus. Handig om in huis te hebben als je ineens zin krijgt in pizza. Natuurlijk kun je ook gewoon je eigengemaakte heerlijke pizzadeeg gebruiken en een zelfgemaakte tomatensaus is ook niet verkeerd!

Pizza babka

Wat heb je nodig voor de pizza babka:

  • 1 pakket pizzadeeg met saus
  • 100 gram mozzarella, geraspt
  • basilicum, fijngesneden

Hoe maak je de pizza babka:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een cakevorm met bakpapier. Rol het pizzadeeg uit en verdeel ongeveer de helft van de saus over het deeg. Bestrooi met de mozzarella.
  2. Rol het deeg op vanaf de langste kant en verdeel in 2 even lange stukken, Leg de stukken naast elkaar en maak in allebei de stukken in het midden een diepe inkeping maar snijdt niet door. Vlecht de 2 stukken nu en zorg dat de opengesneden kant naar boven blijft. Knijp aan de boven en onderkant een beetje bij elkaar en plaats de vlecht in de cakevorm. (zie foto onderaan)
  3. Bak de pizza babka in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin. Haal uit het bakblik en laat iets afkoelen, bestrooi met de basilicum. Serveer de rest van de pizzasaus erbij als een dip.

Natuurlijk kun je nog allerlei variaties maken, je kunt bijvoorbeeld wat salami toevoegen of nog een andere soort kaas zoals bijvoorbeeld Parmezaan.

Pizza babka

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
pizza babka
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie