Thaise biefstuk salade

Thaise biefstuk salade

Deze Thaise biefstuk salade is een heerlijk licht en fris gerecht, prima geschikt als lunch of een licht diner. Het recept dat ik je geef is slechts een leidraad, voeg gerust andere knapperige groenten toe.

De dressing

De dressing zou ik zeker maken! Deze is een beetje pittig, een tikkie zoet en zuur en echt ontzettend lekker bij deze salade. In de Thaise keuken is de balans tussen zoet, zout en zuur erg belangrijk en zo ook in deze dressing.

Biefstuk

Wij eten heel zelden biefstuk, niet omdat ik het niet lekker vind maar juist omdat we het bijna allemaal heel lekker vinden en het best wel aan de prijs is. Tegenwoordig koop ik wel liever een beetje minder van goede kwaliteit omdat dat gewoon echt lekkerder is.

Thaise biefstuk salade

Wat heb je nodig voor Thaise biefstuk salade:

Voor de dressing:

 • stukje gember van 5 cm, geschild
 • 1 teen knoflook, gepeld
 • een stukje rode peper, zaadjes verwijdert
 • 1 eetlepel sojasaus
 • 2 eetlepels limoensap
 • 1 theelepel honing
 • 1 eetlepel plantaardige olie
 • 1 theelepel vissaus

Voor de salade:

 • 400 gram biefstuk
 • zout en peper
 • 200 gram gemengde sla
 • 50 gram wortel julienne
 • 3 lente uitjes, in dunne ringen
 • 5 radijsjes, in dunne plakken
 • aantal takjes verse kruiden zoals, koriander, munt, peterselie
 • handjevol pinda’s
 • geroosterde sesamzaadjes
 • Eventueel een partje limoen

Hoe maak je de Thaise biefstuk salade:

 1. Bestrooi de biefstuk met zout en peper. Grill de biefstuk op de contactgrill totdat de biefstuk zo gaar is als je hem het liefste eet. Medium/medium rare is circa 5 minuten. Leg op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat zo’n 10 minuten rusten.
 2. Meng voor de dressing alle ingrediënten in een kleine foodprocessor. Proef en breng op smaak met zout en/of peper. De dressing moet een goede balans hebben tussen, zoet, zout en zuur. Ik zeefde de dressing in een zeefje omdat ik niet zoveel stukjes erin wilde, maar dit is niet noodzakelijk.
 3. Maak ondertussen de salade door de sla, wortel, lente ui, radijs en verse kruiden te verdelen over 4 borden. Snijdt de biefstuk in dunne repen, tegen de draad in, en verdeel deze ook over de borden. Giet er naar smaak wat van de dressing over en bestrooi met de pinda’s en sesamzaadjes. Geef de rest van de saus er apart bij.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Deze Thaise biefstuk salade is een heerlijk licht en fris gerecht, prima geschikt als lunch of een licht diner. Snel klaar en simpel.

Summary
recipe image
Recipe Name
Thaise biefstuk salade
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie