Gnocchi met gegrilde paprika rode pesto saus

Gnocchi met gegrilde paprika rode pesto saus

Vandaag een primeur! De allereerste gastblog op Cookingdom. Wendy maakte gnocchi met gegrilde paprika rode pesto saus en toen ik dat receptje zag op Instagram vroeg ik haar of ze het hier wilde delen. Gelukkig wilde ze dat en dit is het resultaat!

Even voorstellen

Allereerst wil ik Arieta bedanken dat ze mijn recept gaat delen op haar blog. Dit vind ik ontzettend leuk! Ik ben Wendy van Wendy kookt zoals mijn Instagram naam al verklapt geniet ik enorm van koken. Zelfs dan een lange dag werken vind ik het heerlijk om in de keuken te staan, voor mij is dit ontspanning, mijn moment!

Mijn Instagram is dan ook tot stand gekomen omdat ik veel te veel food foto’s op mijn telefoon had. Vaak moest ik dan weer foto’s verwijderen, wat ik eigenlijk jammer vond, maar anders liep mijn telefoon steeds vast. Daarom ben ik foto’s van gerechten die ik zelf maak op Instagram gaan delen. Tot mijn verbazing zijn mensen echt geïnteresseerd in wat ik kook. Vanaf toen heb ik wekelijks foto’s gepost van mijn zelfgemaakt gerechten. Op mijn Facebook pagina staan de uitgewerkte recepten van de gerechten. Wat ik het allerleukste vind is wanneer andere mensen mijn recepten maken!

Bijzondere combinatie

Ik kook zoveel mogelijk met verse producten en zonder pakjes en zakjes. Het leuke is om nieuwe smaak combi’s te vinden. En om gerechten te bedenken die makkelijk te maken zijn, maar toch gezond!

Zo kwam ik dus ook op dit gnocchi recept met zelfgemaakte gegrilde paprika- rode pesto saus (omdat ik een pesto lover ben!) en witlof. SAY WHAT? Witlof ? De witlof is gebakken in wat ahornsiroop dat maakt het wat zoeter en haalt het bittere er vanaf! De walnoten geven een bite en de verse basilicum maken het gerecht af.

Gnocchi met gegrilde paprika rode pesto saus

Wat heb je nodig voor de gnocchi met gegrilde paprika rode pesto saus:

Voor de saus:

 • 3 gekleurde paprika’s, in stukken
 • 100 gram zongedroogde tomaatjes
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 handenvol basilicum
 • 30 gram pijnboompitten, geroosterd
 • 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
 • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
 • 1 rode ui, in stukken
 • 1 teentje knoflook
 • Olijfolie
 • Zout en versgemalen zwarte peper

Voor de gnocchi:

 • 5 stronken witlof, harde kern verwijdert en in repen
 • 1,5 eetlepels ahornsiroop
 • Zout en peper
 • 2 pakken gnocchi
 • 4 handenvol walnoten, geroosterd
 • basilicum

Hoe maak je de gnocchi met gegrilde paprika rode pesto saus:

 1. Gril de paprika’s totdat zij een mooie grill streep krijgen, laat iets afkoelen en meng met de rest van de ingrediënten voor de paprika pesto saus in een keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper en voeg voldoende olijfolie toe om een gladde saus te maken.
 2. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de witlof toe en de ahornsiroop met wat zout en peper en bak totdat de witlof een beetje zacht begint te worden. Bak ondertussen in een andere koekenpan de gnocchi totdat deze goudbruin is, ongeveer 5 tot 6 minuten.
 3. Voeg de gegrilde paprika rode pesto saus toe aan de gnocchi en warm alles goed door. Schep op het laatst de zoete witlof erdoor en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de geroosterde walnoten en de rest van de basilicum over de pan en serveer.

Ook lekker met een beetje geraspte kaas erover.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Gnocchi met gegrilde paprika rode pesto saus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie