Chocolade lepels voor warme chocolade melk

Chocolade lepels voor warme chocolade melk

Het is alweer een tijd geleden dat ik iets met chocolade maakte dus toen ik deze chocolade lepels tegenkwam op de blog van Slowfoody moest ik die deze maand wel maken voor de foodblogswap.

Deze chocolade lepels zijn ook leuk om cadeau te geven verpakt in een stukje cellofaan en met een mooi strikje erom.

Foodblogswap

Hilde is een leuke en gezellige dame die ik deze maand voor het eerst mocht ontmoeten. Op haar blog vind je lekkere recepten en leuke reviews, zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Deze chocolade lepels zijn ook echt heel eenvoudig en makkelijk aanpasbaar naar je eigen smaak. Natuurlijk moesten er marshmallows bij maar als variatie gebruikte ik ook nog kokos, en dat is erg lekker in de chocolademelk kan ik wel zeggen!

Variaties

Ik gebruikte vormpjes die ik ooit een kocht bij Ali Express. Je kunt ook plastic bekertjes of grote ijsblok vormen gebruiken. Natuurlijk kun je ook andere smaakjes toevoegen zoals karamel of wat dacht je van een beetje chilipoeder? En omdat ik nu eenmaal dol ben op pure chocolade gebruikte ik die voor dit receptje maar ook melk, witte of een mengsel is erg lekker!

Chocolade lepels voor warme chocolade melk

Wat heb je nodig voor de chocolade lepels voor warme chocolade melk:

Voor 6 stuks:

  • 200 gram pure chocolade
  • klein handje mini marshmallows
  • 1 eetlepel geraspte kokos

Hoe maak je de chocolade lepels voor warme chocolade melk:

  1. Smelt 150 gram van de chocolade in de magnetron, begin met 45 seconden en dan iedere keer 30 seconden totdat de chocolade gesmolten is. Roer iedere keer even door. Voeg de laatste 50 gram toe en roer totdat alles gesmolten is.
  2. Verdeel de chocolade over 6 bakjes, laat een klein beetje stevig worden en steek een lolliestokje in het midden. Bestrooi 3 van de bakjes met mini marshmallows en de andere 3 met de geraspte kokos.
  3. Laat uitharden bij kamertemperatuur en haal de chocolade uit de vormpjes, ik moest mijn vormpjes heel even in warm water houden om de chocolade eruit te krijgen.
  4. Serveer met een glas warme melk en los de chocolade op zodat je een lekkere chocomel krijgt.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Chocolade lepels voor warme chocolade melk

Summary
recipe image
Recipe Name
Chocolade lepels voor warme chocolade melk
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie