Dutch nachos met Beemster kaas

Dutch nachos

Het recept voor deze heerlijke Dutch nachos komt uit een super gezellig boek! En het recept voor nacho’s met onder andere augurken en ossenworst was slechts een van de vele die ik wilde maken uit dit boek.

Beemster

Een hele tijd geleden alweer werd ik uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de presentatie van het kookboek van Beemster kaas en alhoewel de Beemster best een rot eind rijden is vanuit Brabant besloten we toch te gaan…want tegen kaas zeggen wij geen nee! Iedereen die ik vertelde dat ik naar de Beemster ging om kaas te proeven verklaarde mij vreemd genoeg niet voor gek maar vertelde me juist hoe lekker die Beemster kaas wel is 🙂

Chill

Het boek vol met simpele en verrassende recepten is vanaf half november te krijgen bij de Albert Heijn als je twee stukken Beemster herfst kaas koopt. Het boek, Beemster & Chill staat vol met heerlijke simpele gerechten voor een gezellig avondje, een simpel diner of een snelle lunch.

Dutch nachos

Wat heb je nodig voor de Dutch nachos:

  • 100 gram jonge kaas, geraspt
  • 50 gram oude kaas, geraspt
  • ½ rode ui, gesnipperd
  • 200 gram tortilla chips
  • 100 gram ossenworst, in stukjes
  • 100 gram zoet-zure augurken plakjes
  • 4 eetlepels piccalilly

Hoe maak je de Dutch nachos:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Meng de 2 soorten kaas door elkaar. Verdeel de helft van de tortilla chips over een ovenvaste schaal en bestrooi met de helft van de kaas. Herhaal met de rest van de chips en de rest van de kaas, bestrooi met de ui.
  2. Bak 8 tot 10 minuten totdat de kaas gesmolten is. Verdeel de ossenworst, augurken en piccalilly over de schaal.

Dit boek en best wel veel kaas heb ik gekregen van Beemster kaas. Zoals altijd geef ik mijn eerlijke mening over deze producten.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Geef een reactie