Pittige chili con carne met een scheutje bier

Pittige chili con carne

Naast tijd voor stoofvlees is de herfst ook altijd weer de periode dat ik trek krijg in chili con carne. Dus ik vond het weer de hoogste tijd voor een nieuw chili gerecht. Deze pittige chili con carne is vol van smaak. Het bier proef je niet echt maar zorgt voor een bijzondere smaak en de de ahorn siroop brengt alles in balans.

Comfortfood

Deze chili is precies pittig genoeg, niet zo erg dat het brand maar precies genoeg om je een warm gevoel te geven. Voor deze chili gebruik je redelijk wat verschillende kruiden en specerijen en daarmee zorg je dat deze chili een bijzondere smaak krijgt. Natuurlijk kun je ook gaan voor een simpele bonenschotel.

Ahorn siroop

In veel recepten vervang ik ahorn siroop door honing, in dit gerecht zou ik dat niet doen. Ik verwacht dat de honing helemaal wegvalt. Wat je wel zou kunnen gebruiken is een simpele keukenstroop of golden syrup ook deze hebben een warme kruidige smaak zoals ahorn siroop.

Pittige chili con carne

Wat heb je nodig voor de pittige chili con carne:

 • olijfolie
 • 500 gram rundergehakt
 • zout en peper
 • 1 rode ui, gesnipperd
 • 1 jalapeno peper, fijngesneden
 • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
 • 2 eetlepels tomatenpuree
 • 1 eetlepel chilipoeder
 • 1 theelepel komijn
 • 1 theelepel gedroogde oregano
 • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
 • 1/4 theelepel kaneel
 • 1/4 theelepel chilivlokken
 • 150 ml van je favoriete bier
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 1 blik zwarte bonen, uitgelekt
 • 1 blik kidney bonen, uitgelekt
 • 2 eetlepels ahorn siroop

Voor erbij: zure room, koriander, extra pepers

Hoe maak je de pittige chili con carne:

 1. Verwarm een ruime pan op halfhoog vuur, voeg een scheutje olijfolie toe en bak hierin het gehakt met wat zout en peper. Als het gehakt gaar is schep je het uit de pan en zet even opzij.
 2. Voeg nog een scheutje olijfolie toe en bak hierin de ui, peper en knoflook tot dit zacht begint te worden. Voeg de tomatenpuree en de specerijen toe en bak totdat het lekker begint te ruiken. Doe het gehakt terug in de pan, giet het bier erbij en roer het aanbaksel in de pan los.
 3. Voeg de tomaten, bonen en ahorn siroop toe en roer goed door, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat een uur zachtjes pruttelen en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de zure room, koriander en eventueel extra jalapeno ringetjes.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Pittige chili con carne
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 9 Review(s)

Geef een reactie