Kruidige donuts uit de oven met herfst thee

Kruidige donuts

Deze kruidige donuts passen perfect bij het koude seizoen, door de warme smaken van thee, kaneel en een snufje nootmuskaat. Deze simpele gebakken donuts zijn ook nog eens snel klaar.

Donuts

Deze donuts worden gebakken in de oven, veel makkelijker om thuis te maken dan de traditionele gefrituurde soort. Ik heb ooit eens donut vormpjes gekocht op Ebay maar tegenwoordig zijn ze veel makkelijker te vinden. Heb je geen donut vormen in huis dan kun je hier natuurlijk ook gewoon 5 kruidige cakejes mee bakken.

Thee

Voor de kruidige donuts gebruikte ik de herfstthee van Albert Heijn. Die heeft smaken van appel en kaneel maar je kunt natuurlijk ook voor een andere thee kiezen. Thee is een fijn ingrediënt om te gebruiken in gerechten, ik gebruik het meestal in zoete gerechten zoals een muffin of een zoet brood. Maar ook eieren gemarineerd in thee schijnt lekker te zijn, misschien toch eens gaan uitproberen.

Kruidige donuts

Wat heb je nodig voor de kruidige donuts:

 • boter om in te vetten
 • 100 ml (amandel)melk
 • 2 zakjes herfst thee
 • 120 gram bloem
 • 100 gram bruine suiker
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1/2 theelepel kaneel
 • 1/4 theelepel nootmuskaat
 • eventueel een flinke snuf kardemom
 • 1/4 theelepel zout
 • 25 gram plantaardige olie
 • 1 theelepel vanille extract
 • 1 ei

Voor het glazuur:

 • 125 gram poedersuiker
 • 15-30 ml van melk met thee

Hoe maak je de kruidige donuts:

 1. Verwarm de oven voor tot 190 graden Celsius en vet 5 donut vormen goed in met boter. Verwarm de melk in een pannetje of in de magnetron tegen de kook aan, hang de theezakjes erin en laat 5 minuten trekken.
 2. Meng de bloem, suiker, bakpoeder, specerijen en zout door elkaar. Meng in een ruime kom 60 ml van de melkthee, de olie, vanille extract en het ei. Voeg de droge ingredienten toe aan het melkmengsel en meng totdat alles net goed door elkaar zit.
 3. Verdeel het beslag over de donut vormpjes. Bak de donuts 12 tot 15 minuten, totdat ze terugveren als je er op duwt. Laat een paar minuutjes afkoelen in de vorm en laat ze daarna helemaal afkoelen op een rooster.
 4. Meng ondertussen de poedersuiker met voldoende van de melkthee om een stevig glazuur te maken. Dip de donuts, als ze helemaal zijn afgekoeld, in het glazuur en laat ze uitlekken op het rooster.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Kruidige donuts
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Geef een reactie